Microsoft | Hry | Minecraft

Kdo ještě dneska hraje Minecraft? Kupodivu stále víc a víc lidí

Mohlo by se zdát, že hra Minecraft byla jen jednou z mnoha módních vln, která už postupně pominula. Ale tak to zjevně není. Provozovatelé hlásí nový rekord - během prosince se do hry připojilo 74 milionů hráčů. Noví hráči stále přibývají, přičemž je patrné, jak se hra rozšiřuje do dalších koutů světa. Před rokem bylo hráčí o 20 milionů méně (55 milionů hráčů měsíčně).

Microsoft koupí Minecraftu zjevně neprohloupil, ze hry se skutečně stává obdivuhodná kreativní platforma. O stávajících rekordech a plánech pro tento rok se rozpovídala pro PopSugar nově jmenovaná šéfka projektu Helen Chiang. Setrvávající oblibu hry připisuje především neustálému vývoji a dostupnosti na všech herních platformách.

Pro letošní rok se do Minecraftu chystají dvě velké aktualizace - update zvaný Aquatic výrazně promění podvodní svět a vylepší fyziku vody. Přibudou delfíni a další ryby, korálové útesy a na hladině ledových moří ledovce. Pod vodou pak bude pestřejší svět zahrnující třeba i poklady.

Další výraznou inovací bude nasazení nového grafického enginu. Kostičkový svět pochopitelně zůstane, ale i tak se dá grafika vylepšovat. Souvisí s tím i fyzika světla atp. Důraz je kladen na nápravu všech dosud objevených chyb a také na to, aby hra vypadala stejně a perfektně na všech platformách. Což je při podpoře všech myslitelných systémů od Windows přes Android, Linux, Mac OS, Apple TV až po Nintendo dosti náročný úkol.

Minecraft se stal takovou univerzální softwarovou stavebnicí. Něco jako Lego v reálném světě (a dnes už má i Lego edici Minecraft). Microsoft proto připravil i Minecraft education edition - vzdělávací verzi hry pro školy, a počítá s ním také jako klíčovým zábavním prvkem rozšířené reality.

Diskuze (24) Další článek: Intel Optane 900p: SSD pro náročné profesionály (test)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,