Intel | Procesory | Počítače

Kdepak Arm. Minipočítač o velikosti diskety obsahuje výkonný Intel Tiger Lake

Minipočítače na destičce byly v drtivé většinou případů postavené na platformě Arm a jedním z nejprodávanějších modelů takového typu je Raspberry Pi. Nová platforma Commate ale ukazuje, že lze v podobných velikostech postavit i moderní a relativně výkonný počítač na bázi nejnovějšího čipu od Intelu.

Společnost Commate Computer představila minipočítač LE-370, který je postavený na platformě Intel Tiger Lake UP3. Standardní verze má čtyřjádrový procesor Intel Core i7-1185G7E s frekvencí 1,8 GHz až 4,4 GHz s turbem a TDP 28 W, přičemž součástí čipu je i integrovaná grafika Intel Iris Xe s 96 EU a frekvencí v rozmezí 350 MHz až 1,35 GHz. Pokud vám stačí nižší výkon, je na výběr i levnější dvoujádrový procesor Intel Celeron 6305E s frekvencí 1,8 GHz.

LE-37O-2D8.jpg

Celý počítač přibližně o velikosti 3,5palcové diskety (14,4 × 10,1 cm) lze až 32 GB operační paměti DDR4-3200 (jeden slot) a úložiště můžete vytvořit přes dva porty SATA 6 Gb/s, mSATA nebo přes slot M.2 pro NVMe SSD.

LE-37O-BOT8.jpg

Výbava i tak malého počítače je velmi slušná – k dispozici jsou dva ethernety – jeden gigabitový a druhý s rychlostí 2,5 Gb/s. WiFi a Bluetooth je řešené přes slot M.2. Mezi porty jsou čtyři USB 3.2 (Gen2), dva USB 2.0, dva sériové porty a monitory nebo televize lze připojit přes HDMI, DisplayPort, VGA nebo LVDS. Všechny čtyři mohou běžet současně.

Cena zatím bohužel nebyla oznámena.

Jak se vyrábí 11. generace Intel Core

Diskuze (22) Další článek: Lego v červenci: Legendární Knight Rider i s kamionem, nové sety a halda slev

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,