Kde hledat na Internetu: Charakteristiky znamení zvěrokruhu

O tom, jak okamžik narození člověka a hvězdná konstelace v daném momentě souvisí s jeho budoucností, se vedou spory již po staletí. Hovoří se i o tom, že znamení, ve kterém jste se narodili, určuje některé rysy vaší osobnosti – mnoho lidí této teorii věří, další ji vehementně popírají. Pojďme se tedy podívat na to, kde můžete zjistit, jaké byste vlastně měli mít podle hvězd vlastnosti.

Kde hledat na Internetu: Charakteristiky znamení zvěrokruhu O tom, jak okamžik narození člověka a hvězdná konstelace v daném momentě souvisí s jeho budoucností, se vedou spory již po staletí. Hovoří se i o tom, že znamení, ve kterém jste se narodili, určuje některé rysy vaší osobnosti – mnoho lidí této teorii věří, další ji vehementně popírají. Kde je pravda, ať rozhodnou jiní, nebo tak můžete učinit třeba i vy sami. Připravili jsme pro vás přehled jedenácti českých webů přinášejících popisy a charakteristiku lidské osobnosti podle znamení zvěrokruhu. Pojďme se tedy podívat na to, kde můžete zjistit, jaké byste vlastně měli mít podle hvězd vlastnosti.

Na hlavní stránce najdete zvěrokruh, stejně tak můžete vyhledat znamení podle zadaného data. K dispozici jsou popisy jednotlivých znamení, srovnávací tabulky jednotlivých znamení, tabulky kompatibility jednotlivých znamení a další astrologické zajímavosti. Nadějně vypadá generování osobního horoskopu pro dnešní den, kde zadáte den a hodinu narození a měl by se vám vygenerovat individuální horoskop. Bohužel různá nastavení data narzení mají často úplně identické horoskopy, takže zas tak tomu věřit nemůžete.

Hodnocení: velmi dobré

Na úvodní stránce naleznete zvěrokruh s odkazy vedoucími na samostatnou stránku pro každé znamení se stručnou, ale postačující základní charakteristikou osobnosti. Po levé straně pak naleznete další tři odkazy. V sekci Základní údaje je v bodech odpovídající živel, vládce, touha, impuls, barva, kámen, klíčové slovo, polarita, charakter a povahové rysy. Velice zajímavá je také možnost zjištění vzájemných vztahů k ostatním znamením (uvítají jistě především partnerské páry :-) ). Další sekce Jak je rozpoznat? popisuje znamení podle jejich fyzické stránky a konečně název poslední sekce Známé osobnosti sám říká, co zde najdete. S obsahem koresponduje i příjemný a nevtíravý design stránek.

Hodnocení: velmi dobré

Na této sympaticky černo-zeleno-bíle laděné stránce naleznete kompletní soupis všech znamení zvěrokruhu s jejich stručnou charakteristikou, příslušejícím živlem, dynamikou a "vládnoucím" nebeským tělesem. Nedozvíte se sice vše, neboť v průměru šest řádků pro každé znamení nemůže ani zdaleka obsáhnout všechny vlastnosti, leč pro základní orientaci tento web postačuje.

Hodnocení: průměr

Velice prostá stránka obsahující informace o tom, jaké vlastnosti vnáší Slunce, Měsíc a jednotlivé planety do povahy osobnosti člověka v závislosti na tom, ve kterém znamení se nacházely v okamžiku jeho narození. Jestliže tedy znáte polohu všech vesmírných těles, získáte poměrně obsáhlou charakteristiku, ze které můžete posoudit vzájemné interakce a výsledný vliv na osobnost. Informace vychází z knihy Kombinace hvězdných vlivů Reinholda Ebertina.

Hodnocení: průměr

Tato stránka jde, co se charakteristiky znamení zvěrokruhu týká, podstatně více do hloubky. Grafické zpracování je sice poněkud slabší, ale co chybí v designu, dohání tento web v obsahu. Každému znamení je věnována samostatná stránka, na které naleznete například "vládnoucí" nebeské těleso, základní povahové rysy a poměrně dosti podrobnou charakteristiku osobnosti, ve které jsou ty nejpodstatnější vlastnosti zvýrazněny tučným řezem písma. Nechybí ani přehled známých osobností, jež se v tom kterém znamení narodily. Kromě toho si můžete stáhnout popis vlastností pro každé jednotlivé znamení ve formě programu.

Hodnocení: velmi dobré

Také na serveru Pardubický svět naleznete sekci věnovanou astrologii. Tentokrát je zde základní charakteristika všech dvanácti znamení na jedné stránce. Jednotlivé vlastnosti jsou shrnuty do stručných bodů, přičemž na konci každého znamení naleznete krátký výčet kladných a záporných vlastností.

Hodnocení: dobré

Stručná charakteristika dělící znamení do několika základních kategorií, přičemž každé kategorii je věnováno zhruba pět řádků zdůrazňujících hlavní povahové rysy a přístup k životu.

Hodnocení: průměrné

Po grafické stránce nepříliš povedený web, obsahově však rozhodně patří na špičku v dnešním přehledu. Každému znamení je věnována samostatná stránka, na které jsou podrobně vypsány informace jako například základní vlastnosti osobnosti či přístup k milostným a přátelským vztahům. V sekci "Čím se vyznačují" pak najdete poměrně rozsáhlou charakteristiku lidí narozených v daném znamení a celou seanci zakončuje předpověď na rok 2001.

Hodnocení: velmi dobré

Tuto stránku neobsahující prakticky žádnou grafiku lze skutečně považovat za jakousi učebnici astrologie pro amatérské zájemce o tento obor. Ve třetí lekci se zabývá právě charakteristikou znamení, tentokrát ovšem z poněkud odlišného pohledu, ve kterém hledá souvislost s ročním obdobím a sousedícími znameními. Subjektivně mám dojem, že popisy osobností na této stránce poměrně výstižně odpovídají realitě.

Hodnocení: dobré

Tentokrát černě oděná stránka s bílým textem shrnující základní charakteristiky všech dvanácti znamení. Ani zde nechybí přehled známých osobností, které se narodily v tom kterém znamení.

Hodnocení: průměrné

Na úvodní stránce naleznete klasický horoskop pro daný den, případně si můžete objednat denní zasílání e-mailem. Podrobnější popisy jednotlivých znamení naleznete vždy pod odkazem Profil. Co se týká šíře informací poskytovaných na této stránce, nelze vytknout patrně vůbec nic. Kromě příznivých a nepříznivých dnů v týdnu, šťastných čísel, barvy, příslušných kamenů, zvířat, rostlin a charakteru zde naleznete i popis povahy (kolem deseti řádků) a poměrně obsáhlý seznam známých osobností spadajících do daného znamení. Pochvalu si kromě obsahu zaslouží i příjemné grafické provedení.

Hodnocení: velmi dobré

Z úvodní stránky se dostanete přes odkazy situované poněkud nenápadně v obrázku zvěrokruhu na stránku se znameními a jejich charakteristikou (obvykle kolem dvanácti řádků). Ani tentokrát nechybí výčet známých osobností, který ale čítá vždy pouze něco kolem tří až čtyř jmen. Za povšimnutí jistě stojí jednoduché, ale nápadité grafické zpracování.

Hodnocení: průměrné

Pseudovědy

Pseudovědy jsou postupy nebo znalosti, které jejich provozovatelé staví na úroveň vědeckých disciplín. Ale i když je propagují způsobem připomínající vědecké postupy, nedodržují při tom základní pravidla vědy nebo vycházejí z chybných předpokladů. Pseudovědy často předpokládají existenci dosud nepoznaných, někdy i duchovních sil. Jejich výsledky bývají neověřitelné, neopakovatelné.

Biorezonance | Homeopatie | Tradiční čínská medicína | Astrologie | Akupunktura | Plochá Země | Scientologie | Sisyfos

Váš názor Další článek: Skener do každé rodiny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,