Kde hledat informace o Vánocích

Většina dárků pod stromečkem je již beznadějně rozebrána a ty zapomenuté si nadělíte v průběhu roku nebo při nejbližší vhodné příležitosti. Pokud byste se rádi dozvěděli něco více o vánočních svátcích, je internet tím pravým zdrojem informací, který vám to v klidu domova umožní.

Od koled po obyčeje

Zajímavé informace nejenom o Vánocích, ale i jiných křesťanských svátcích poskytuje Abeceda víry na internetu. V katalogu odkazů věnovaných vánočním svátkům naleznete různé koledy, historické informace, popis vánočních zvyklostí i informace o Ježíškovi. Speciální projekt věnovaný Vánocům naleznete také zde. Můžete si poslechnout koledy, přečíst různé biblické texty a děti si mohou stáhnout omalovánky. Určitě na tyto stránky zavítáte také příští rok před Vánocemi - třeba pro hospodyňky jsou zde recepty na vánoční cukroví a jiné pochutiny.

Server www.vira.cz nabízí také několik vánočních omalovánek pro děti. Pokud jste pod stromečkem našli laserovou či jinou tiskárnu, můžete ji hned vyzkoušet a dětem vytisknout pěkné vánoční obrázky k vybarvení. Zajímavou službou je také server MilyJezisku.cz. Pokud vám vrtá hlavou, zda si někdo z vašich blízkých nepřál dáreček, který nakonec u stromečku hledal marně, podívejte se na tyto stránky. Alespoň se příští rok poučíte a službu využijete včas.

Vážně i nevážně o Ježíškovi

Velmi stručný obrázek o tom, jak vypadá místo narození malého Ježíška, si můžete udělat po navštívení patřičných stránek na serveru Rodina.cz. Zajímavější je však odkaz, který z těchto stránek vede na Israelimages. Najdete zde spoustu fotografií z Izraele, tedy míst, kde se měl malý Ježíš narodit. Stačí zadat patřičný výraz, např. Bethlehem či Jesus.

Zajímavou rozvahu nad oblíbeným nápojem Ježíška najdete na serveru Svět piva. Myslíte, že si Ježíšek oblíbil stejný nápoj jako většina českého národa? Poněkud méně vážné čtení nabízí i server Ftípky.cz. Informace o Ježíškovi naleznete i na zahraničních serverech, přestože se věnují především Santa Clausovi, případně životu dospělého Vykupitele. Vládnete-li němčinou, zavítejte na tyto stránky.

Vánoce nejen doma

Není tajemstvím, že co kraj, to jiný mrav, tedy vánoční zvyk. Průřez vánočními zvyky v různých koutech světa naleznete zde. České tradice zde bohužel zmíněny nejsou. Mnohem rozsáhlejší informace o Vánocích nabízí web www.christmasarchives.com. Různé tipy a informace k Vánocům naleznete i na stránkách Santa Clause. A víte, jak se slaví Vánoce třeba na Havaji? Na těchto stránkách najdete navíc překlad i některých vánočních výrazů.

Jako vždy, pokud hledáte určitou informaci, je nejvhodnějším prostředkem fulltextový vyhledávač. Věřím, že s českými si poradíte, k zahraničním odkazům můžete použít např. Google. Pro zjednodušení lze využít tento odkaz – také on vám pomůže nalézt informace o vánočních svátcích.

Diskuze (9) Další článek: Suprnova se vrací se systémem eXeem, LokiTorrent bojuje

Témata článku: , , , , , , , , , ,