Kaspersky Lab má smůlu. Soudy odmítly, že by zákaz jejich antivirů byl protiústavní

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 4

Názory k článku

01. 06. 2018 19:29

Popravdě nevím co si o tom mám myslet.
Na jednu stranu chápu zákaz. U vládních, armádních institucí to dává smysl. Tam se operuje s tajnými nebo strategickými informacemi, a není moudré, aby takové data četly programy z jiného státu. Tam není záruka, že cizí mocnost bude tlačit danou místní firmu, aby pro ně taková data nějak získala. Toto ale platí pro všechny. Tady nejde jen o Rusko nebo Čínu, ale i USA, Anglii, Německo, Česko atd. Třeba německá vláda by neměla používat cokoli amerického. Všichni mají zájem o cizí strategická data. Stejně tak by americká vláda neměla používat třeba Eset, Avast, Bitdefender. Jen americké antiviráky jako McAfee nebo Symantec.
Na druhou stranu pokud je zákaz jen kvůli tomu, že je to Rusko, že je to konkurence, prostě je za tím cokoli, jen ne bezpečnost. Že se zákaz vztahuje pouze na Kaspersky. Pak je to celý špatně. Tady jde o omezení podnikání, odstranění konkurence atd.
Krásným příkladem je právě Huawei. Zde je to čistě jen a jen odstranění konkurence. Nikoli bezpečnost. Proč Huawei, proč ZTE, proč ne ostatní čínští výrobci jako OnePlus, Xiaomi apod? Co to tak sleduji, tak více problémů s bezpečnosti má OnePlus než Huawei. U Huawei nikdo doposud nedodal přesvědčivé důkazy, že představuje bezpečnostní riziko.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor