Windows 11 | Windows Insider

Karty v Průzkumníku přesunete mezi okny. Galerie je už dostupná všem insiderům

Na jaře Microsoft do Průzkumníku přidal galerii obrázků. Pracuje na ní přinejmenším měsíce a dokončená stále není, v kanále Dev s ní však pracovat můžete. Microsoft potvrzuje, že od Windows 11 Insider Preview build 23471 je již dostupná ve všech instalacích. Někdy se vám ovšem stane, že při načítání obrázků Průzkumník spadne.

Přesto je stále blíže dokončení (v novém sestavení byla stabilita notně posílena) a na nástrojové liště si všimnete tlačítka Add Phone Photos. Přeložené do češtiny není stejně jako řada jiných nových popisků. Jde mj. o příkaz ke komprimaci souborů.

Tlačítko pro přidání fotek z mobilu vede na web, odkud si stáhnete OneDrive pro iOS či Android načtením kódu QR. V aplikaci si nastavíte zálohování fotek do redmondského cloudu, které se pak zobrazí v Galerii ve správci souborů na počítači.

Build 23471 (1).png
Tlačítko Add Phone Photos vás navede ke stažení OneDrivu na mobilu

Další přiznanou novinku ve Windows 11 Insider Preview build 23471 představuje zásah do prostředí karet v Průzkumníku. Od podzimu se díky kartám v jenom okně přepínáte mezi více otevřenými složkami. Vývojový tým jednoduchou implementaci doplňuje o přesouvání karet z oken s tím, že je lze i umístit do jiných oken.

Build 23471 (4).png
Přesouvání karet v Průzkumníku je postupně aktivováno a je dost možné,
že vám ještě fungovat nebude

Mělo by také být možné slučovat karty. Nové funkce jsou distribuovány řízeně. Osobně na dvou počítačích mohu kartu uchopit, přesunout z okna ji zatím nelze. Microsoft tomu zřejmě aktivně brání, ačkoli v jiném okně se při přesunování pro kartu viditelně vytvoří prostor.

Microsoft si vzpomněl, že by mohl pokračovat v redesignování starých prvků do nového stylu. Teď vizuálně proměnil nabídku se sítěmi, kterou vyvoláte na přihlašovací obrazovce. Předtím jste tedy mohli vidět – a ve stabilních Jedenáctkách ještě vidíte –nabídku v designovém stylu Windows 10.

site nabidka srovnani.png
Nalevo je dosavadní nabídka, které pochází z éry Windows 10.
Vpravo vidíte redesignovou síťovou nabídku

V Nastavení přibyla předvolba, která se týká sítí. Pokud je připojení k Wi‑Fi mizerné, bude systém preferovat připojení k mobilní síti.

Kanál Dev žije naplno

V kanále Dev nedávno vyšel velký balík novinek včetně možnosti neseskupovat ikony na hlavním panelu. Nejsou součástí Momentu 3 a přepokládáme, že tvoří budoucí verzi Windows 11 23H2. Pokud si radši chcete stáhnout o poznání hotovější a stabilnější Moment 3, postupujte podle našeho návodu – už se ani nemusíte účastnit programu Insider.

Zdroje: Windows Insider Blog

Diskuze (4) Další článek: Trapas rakouské politické strany SPÖ. Kvůli chybě v Excelu vyhlásila špatného lídra

Témata článku: , , , , , , ,