Kaleidoskop

Právě vyšla první neveřejná beta MS Windows NT 5.0.

IBM zřídila na webu stránku...

Právě vyšla první neveřejná beta MS Windows NT 5.0.

IBM zřídila na webu stránku věnovanouzavedení jednotné evropské měny.

Hewlett Packard snižuje na našem trhu cenu skaneru ScanJet 5P o 20 %.

Strašidelná Síť. Oficielní svátek strašidel, slavený poslední říjnový den v USA, Helloween, je sice již za námi, na Internetu po něm přece jen zůstala ještě špetka strachu; bez solidní znalosti angličtiny na vás však strašidelné historky zřejmě dojem neudělají. Helloween v mnohém připomíná prvomájové průvody, které taky malý svá pravidla, bez kterých se americké děti bezesporu neobejdou.

SpolečnostRSA Data Securityzintezivnila úsilí vedoucí ke standardizaci bezpečnostního protokolu S/MIME pro elektronickou poštu – požádala Internet Engeneering Task Force o ustanovení S/MIME za standard IETF. Jediným rivalem, který může S/MIME reálně ohrozit, je PGP. Jedna z pracovních skupin IETF se zabývá projektem nazvaným OpenPGP. Je možné, že standardizovány budou obě technologie šifrování e-mailu, potom bude záležet jen na výrobcích softwaru, kterou zvolí.

V odborných kruzích lze zaslechnout nepotvrzenou informaci o tom, že Compaq se chystá koupit Unisys. Šéf Unisysu však popřel, že by o plánovaném odkupu vůbec něco věděl.

Sun chce získat stávající zákazníky SGI slevou až 20 procent při nahrazení výkonných počítačů SGI výrobky Sun; pohybujeme se v oblasti tzv. HPC (high performance computing). Sun v současnosti vede v žebříčku pěti set výrobců těchto výkonných strojů.

Potom, co se Sunu nepodařilo zabránit rozšíření (prodeji) Internet Exploreru 4.0, protože podle tvrzení Sunu není kompatibilní s Java Development Kit 1.1, chce Sun alespoň dosáhnout odstranění loga "Java Compatible".

Váš názor Další článek: Analýza managementu SGI

Témata článku: , , , , ,