K čemu slouží "Power Management Trouble Shooter"

Instalační cédéčko Windows 98 obsahuje různé skryté poklady; dnes se podíváme na jeden z nich.
Na instalačním CD-ROM s Windows 98 je dodáván program s názvem "pmtshoot.exe", jehož funkce je řadě uživatelů neznámá; pokusíme se ji zde objasnit.

Program slouží k tomu, aby vám pomohl s problémy, které brání uložení vašeho počítače do spánku, tj. do režimu šetření spotřeby elektrické energie. To se týká nejen notebooků (i když to zde bude nejčastější), ale i jakéhokoli stolního počítače. Program pracuje tak, že monitoruje váš systém od okamžiku, kdy mu zadáte příkaz k suspendování (přepnutí do úsporného režimu) a vytváří záznam o tom, který ovladač či jiný program zabrání tomu, aby se úsporný režim nastartoval. Program se neinstaluje, pouze se spustí, a to buď přímo z CD-ROM (adresář /tools/mstutil/pmtshoot); okamžitě začne pracovat s tím, že někdy si vynutí restart stroje, začne monitorovat činnost počítače - není určen k tomu, aby pracoval neustále, ale aby byl v provozu pouze do zjištění závady, protože zpomaluje činnost počítače.

Jakmile je program spuštěn, tak se po restartu stroje automaticky spustí; poté, jakmile provedete proces přepnutí do úsporného režimu a opětovný náběh do provozního stavu (popřípadě i daný restartem), zobrazí program na obrazovce výsledek svého monitorování - můžete zjistit, který soubor způsobil případný problém, program zobrazí tyto informace červeně.

Poté, co se rozhodnete Pmtshoot už více nepoužívat, odinstalujte jej - použijte k tomu Ovládací Panely, Přidat nebo Odebrat programy, a zde zvolte PMTShoot.

Váš názor Další článek: Nové Xeony mají až dvě mega cache – to je serverová pecka

Témata článku: , , , , ,