JVC XL-PM30 – přehrávač CD, MP3 a WMA

Profesionál audio techniky nabízí na našem trhu přenosný přehrávač CD s podporou MP3 nahrávek. Uživatele jistě dostane na své zajímavé funkce a vybavení. Co vás možná odradí je vyšší cena. Pojďme se tedy blíže podívat co přehrávač všechno umí.
Pokud se zajímáte o značku JVC, pak jistě víte, že klasické MP3 přehrávače jsou u této společnosti spíše novým produktem. JVC se v minulosti spíše zaměřilo na kvalitní autorádia s podporou MP3. Nový model XL-PM30 je MP3/CD přehrávačem s širokou škálou funkcí. Tento přehrávač bohužel nedisponuje FM tunerem, což je samozřejmě velká škoda. Přehrávat můžete hudební CD a CD datová s formáty MP3 a WMA. Použít lze média CDR i CDRW. U MP3 je podporovaný datový tok 32- 320 kbs. Na zabudovaném přehledném displeji lze zobrazovat také ID3tagy, což ulehčí a zpříjemní práci s tímto přehrávačem. Samozřejmostí je také zabudovaná vyrovnávací paměť (u CD – 45 sekund a 140 sekund u MP3). Programovat můžete dopředu až 64 skladeb s možností základních programovacích funkcí.

Dalším usnadněním je také zabudované dálkové ovládání, které umožňuje ovládat základní funkce přehrávače. Pro lepší viditelnost přehrávače však chybí podsvícení. Přehrávač je napájen pomocí dvou AA baterií, které vydrží v provozu až 40 hodin. Zde je však nutné použít externí baterie.

S přehrávačem je dodáváno: baterie, sluchátka, dálkový ovladač, 2x AA akumulátor, AC adaptér a pouzdro pro externí napájení na dvě AA baterie. Rozměry jsou 130 x 143 x 24 a hmotnost 270 g, což je poněkud hodně. Přehrávač je dodáván ve stříbrné barvě a je na něho v ČR poskytována záruka 12 měsíců.

Výhodou také je, že lze v přehrávači přímo baterie dobíjet pomocí dodávaného AC adaptéru. Pokud se vám často stává, že omyl zmáčknete některá funkční tlačítka, pak můžete využít užitečné funkce HOLD, která všechny tlačítka blokuje. Navíc je hliníkový povrch odolný proti vyšším teplotám. Bohužel vás jistě zklame cena, která je poněkud vyšší a pohybuje se kolem 6190 Kč (včetně DPH). Přehrávač lze zakoupit na Internetu a v některých kamenných obchodech.

Diskuze (8) Další článek: Red Hat spojuje KDE a GNOME

Témata článku: , , , , , , , , , ,