Hardware | Procesory

Jonsbo CR-401: tohle není zdroj, jde o polouzavřený chladič procesoru

Na první pohled by se mohlo jednat spíš o zdroj, ale Jonsbo CR-401 je opravdu chladič procesoru.Na rozdíl od většiny konkurenčních chladičů je zde žebrování uchyceno v rámu s bočnicemi. V duchu moderních trendů samozřejmě nechybí RGB podsvícení.

O rozvod odpadního tepla se stará pětice heatpipe a o jejich ochlazení potom ventilátor s tradičním průměrem 120 mm. Jeho otáčky jsou regulovány (PWM) v rozmezí 800-1 600 ot./min. V maximu by podle parametrů výrobce neměl hluk přesáhnout hodnotu 25 dBa.

Kompatibilita je zajištěna s většinou patic, které se v počítačích běžných uživatelů mohou vyskytovat. U Intelu je to LGA1150/1151, ale i starší LGA775. U AMD potom AM2 a vše novější; včetně FM2. Chladič je přitom určen pro procesory s maximálním příkonem 135 W. Zaujmout má nejen méně tradičním designem, ale i dobrou efektivitou a tudíž i nižší hlučností právě díky tunelové konstrukci.

Negativem tohoto konceptu potom bude nižší účinnost v pasivním režimu, kdy je výměník ochlazován pouze tokem vzduchu ve skříni.

Váš názor Další článek: První létající sporťák je na světě. Na svědomí jej má Samson Motors

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,