John McAfee vrací úder, jeho nová společnost prý znamená konec Dropboxu a dalších cloudových služeb

Bývalý zakladatel a původní programátor antivirové společnosti McAfee – John McAfee, má na krku spoustu problémů a virálních prohlášení, která obletěla celý svět. Minulý rok dokonce oznámil, že se chce stát prezidentem USA. Po několika neúspěšných pokusech s novým startupy ale nyní chystá revoluci, která prý „zabije“ cloud jako takový.

John McAfee v květnu letošního roku založil společnost MGT Capital Investments, která má být zaměřená na současnou a budoucí bezpečnost. Jak informoval web BusinessInsider, John McAfee získal známého hackera s přezdívkou Eijah a jeho projekt Demonsaw.

Hlavní předností, kterým se aplikace chlubí, je bezpečné přenášení informací – může přitom jít nejen o jednoduché zprávy ve stylu emailu nebo chatu, ale také o soubory. Nepoužívají se žádná přihlašovací jména ani hesla nebo registrace a díky mesh topologii nedochází k odhalení IP adresy jako u peer-to-peer sítí. Využívá zjednodušeně kombinace spousty různých vychytávek a technik z Napsteru, Direct Connect, Emule, Limewire, BitTorrentu a podobných pro skutečně anonymní provoz.

Systém má několik vrstev asymetrického a symetrického šifrování a žádné klíče nejsou sdílené. Datový tok se navíc neliší od internetového, takže ho nelze detekovat a tím pádem ani zablokovat.

John McAfee v tomto nástroji vidí budoucnost, která nahradí nejen cloud, ale celý koncept internetu, tak jako známe dnes. Distribuovaný systém přenosu informací, který nevyužívá peer-to-peer spojení. I když má společnost momentálně nulové příjmy, McAfee se nechal slyšet, že příští rok už by měla společnost dosáhnout výrazného obratu.

Zdroj obrázku: Youtube

Diskuze (20) Další článek: Microsoft se angažuje v robotice, investoval do vývoje armádního i pracovního exoskeletu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,