Google | Sport | Street View

Jizerská 50 je ve Street View! Projeďte ji z gauče a bez omrzlin

O víkendu vypukne v pořadí už 51. ročník slavného lyžařského závodu Jizerská 50. Díky spolupráci s Googlem si ji letos může poprvé projet i rozmazlenější část geekosféry, která sice nemá běžky, ale za to se může pochlubit solidním připojením k internetu. Celá trasa závodu je totiž na Street View.

Organizátoři závodu projeli padesátikilometrovou trasu na sněžném skútru s připevněnou panoramatickou kamerou Street View teprve krátce po Novém roce a Google během pár týdnů publikoval projížďku v mapách.

Jedná se o první použití sněžného skútru při mapování Street View v České republice. Tuto techniku Google a jeho partneři doposud používali jen ve velkých zahraničních lyžařských areálech.

Jizerské hory v mapách Googlu:

Alžběta Houzarová z českého Googlu doufá, že Jizerská 50 ve Street View nepotěší pouze pecivály, ale přiměje lidi skutečně vyrazit na sněžnou stopu: „Proces mapování byl náročný. Sněžný skútr jsme totiž v Česku pro snímání do Street View použili vůbec poprvé. Sbírka ale vypadá nádherně a doufáme, že někoho přiměje se závodu zúčastnit, nebo se na něj lépe připravit.“

Diskuze (3) Další článek: Nejnovější přelet dronem nad Apple Parkem už odhaluje i kola pro zaměstnance

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,