YouTube

Jirka Král skončil na YouTube. Byl přitom jedním z nejsledovanějších českých youtuberů

YouTube je v České republice abnormálně populární a v poměru k počtu obyvatel mají tvůrci na YouTube nadstandardně vysoké počty odběratelů. To z mnohých youtuberů vytvořilo celebrity a jednou z největších je Jirka Král. Ten však překvapil své fanoušky tím, že po dosažení milionu odběratelů na YouTube skončil.

Rozloučení provedl natočením hodinového dokumentu, ve kterém přibližuje českou youtuberskou scénu a své začátky. Dále v něm objasňuje důvody svého odchodu z YouTube. Hlavní příčinou je ztráta motivace. „Teď už necítím tu možnost, že by mě to mohlo někam posouvat dál, tak je potřeba to utnout, skončit, a začít dělat něco jinýho,“ přiblížil své pocity Jirka Král.

Neprozradil, čemu se hodlá věnovat po své úspěšné internetové kariéře. Je pravděpodobné, že se nyní více zaměří na pořádání akcí a zakázkové videotvorbě v rámci své produkční společnosti Zetko Production. Na YouTube byl aktivní 6 let, získal 1 129 882 odběratelů, natočil 1169 videí a zaznamenal 314 144 432 zhlédnutí.

Z youtuberů tvořících obsah čistě v češtině je druhým nejsledovanějším a ačkoli většinu fanoušků získal prostřednictvím streamování her, další získával postupným rozšiřováním záběru. Nejsledovanějším ryze českým youtuberem je Jan Macák alias MenT, který se více drží herního obsahu.

Diskuze (74) Další článek: O bezpečnost japonských elektronických voleb se má postarat blockchain

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,