Jeff Bezos je první, jehož jmění činí 200 miliard dolarů. Elon Musk se už přehoupl přes 100 miliard dolarů

Technologickým společnostem se v posledních týdnech a měsících poměrně dařilo, což zase rozvířilo hodnoty firem na veřejných burzách i jmění zakladatelů. Zatímco Apple je první firmou s hodnotou 2 bilionů dolarů, dařilo se skvěle Amazonu nebo Tesle.

Právě díky skvělým výsledkům Amazonu se opět posouvá hranice toho, jakým jměním disponuje stále nejbohatší člověk na planetě – zakladatel Amazonu Jeff Bezos. Díky drženým akciím převážně Amazonu je totiž jeho jmění už 200 miliard dolarů.

Na druhém místě s velkým odstupem a 125 miliardy dolarů drží Bill Gates (Microsoft), třetí místo s 111 miliardy dolarů má Mark Zuckerberg (Facebook), ale všem velmi rychle šlape na paty Elon Musk.

Klepněte pro větší obrázek
Celý žebříček 500 nejbohatších lidí na planetě naleznete na stránkách Bloombergu

Zakladatel a šéf Tesly, SpaceX, Neuralinku, The Boring Company a dalších inovátorských společností už totiž v rámci svého jmění dosáhl na 104 miliard dolarů. Díky raketovému stoupání hodnoty Tesly a splnění cílů, za které dostal opravdu velkou porci akcií, si meziročně polepšil o 76,1 miliardy dolarů.

Dle informací webu Bloomberg, který pravidelně aktualizuje i žebříček 500 nejbohatší lidí na planetě, si tato skupina vyvolených jen za tento rok polepšila o 809 miliard dolarů.

Diskuze (33) Další článek: Japonský startup otestoval létající auto s člověkem na palubě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,