Chrome | Disk Google | G Suite

Jedno místo na hledání: v adresním řádku Chromu prohledáte i svůj Google Disk

Vyhledávání přímo v omniboxu, tedy v adresním řádku Chromu, není nic nového. Stačí napsat frázi a Chrome vám ji vyhledá v přednastaveném výchozím vyhledávači a umí také zobrazit adekvátní dohledaný obsah z historie prohlížení. Teď ale Google testuje novinku - vyhledávání i mezi souboru na Google Disku.

Prozatím se jedná o novou možnost zpřístupněnou jen pro firemní účty G Suite. Uživatelé tak mohou z jednoho místa prohledávat nejen internet, ale i své soubory uložené v cloudu. Chrome do Google Disku automaticky nahlédne po zadání jakéhokoliv výrazu, fungují zde přitom i operátory omezující konkrétní typy souborů, např. type:spreadsheet pro zobrazení tabulek. Vyhledávání je tak podobné tomu, které najdete přímo v rámci Disku.

Novinka je prozatím dostupná v betaverzi vybraným firmám využívající G Suite skrze pozvánky, postupně by se ale měla rozšířit i mezi ostatní. Administrátoři firemních účtů mohou požádat o zapnutí skrze tento formulář. O rozšíření mezi běžné uživatele se Google zatím nezmiňuje.

Jak vybrat cloudové úložiště?

Diskuze (2) Další článek: CryEngine 5.5 už také umí ray tracing, funguje přitom zcela plynule i na grafikách od AMD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,