Je sedmý testovací IE9 skutečně nejrychlejší?

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 20

Názory k článku

22. 11. 2010 23:38

že IE9 vyhazuje balast kód no k tomu reknu jenom jednu vec kdybych tomu dal do php kódu nejakej ten javascript protože by se to zdála vhodná kombinace a IE by mi vyhodilo neco co ten php kód potřebuje.
Protože nevim jak to přesně funguje mám spíš obavy.
Jestli v rychlosti jde o rozdíly v řádech milisekund to pro mě nemá opravdu váhu ušetřit 100ms je fajn ale když se neprovede kontrola bezpečnosti a zapíp se mi pc taky nejni dobrý.
To že je benchmark zastaralý za to MS nemůže. reaguji na někoho komu vadilo ze si mozzila nedela benchmarky mozzila vyvyji prohlizec tak proc se delat s nejakym benchmarkem? Vzhledem k tomu ze MS dohani veskere mozne vychytavky co maji jine prohlizece celkem dlouho. pro mě nejni ani jeden benchmark dobrý já potřebuju průměry → je sice pěkný že prohlížeč x mi načte nejrychleji stránku ale když nepodporuje JS tak ho asi pouzivat nebudu i když je nejrychlejší

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 20:49

IMHO je to v naprostém pořádku - je to problém benchmarku, ten je nutno změnit nebo vyměnit.Stejně jako nejde posuzovat výkony dnešních herních grafik benchmarkem z roku 2000 - benchmark se musí přizpůsobovat tomu, co testuje, naopak by to byla pouze brzda pokroku.Ještě jinak - benchmark je jen pomocný prostředek, nikoli cíl. Obviňovat Microsoft z jeho "oblbnutí" nikam nevede - browsery se neprogramují proto, aby vyhověly nějakému benchmarku, ale proto, aby dobře a rychle zobrazovaly web.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
20. 11. 2010 12:03

mno...sice to zni zajimave, ale pochybuji, ze budou mit odvahu ten analyzator nakonec do finalni verze zaradit. on totiz na beznem JS moc vykonu nenazene a jeho pripadne regrese by zpuspobavali velke problemy. no a asi nikdo by se nechtel dockat situace, kdy by se ve dvou verzich (pro IE a pro zbytek) musel krome HTML+CSS psat i javascript...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
20. 11. 2010 08:37

Ja nerozumiem, co sa tu tak riesi. Staci pouzit ine testy, ako napriklad Kraken alebo Dromaeo od Mozilly, ci V8 benchmark od Google, pripadne JS CelticKane alebo sa pozriet na vysledky v PeaceKeeper a zistite, ze IE9 nie je az taky vykonny, ako sa ukazuje v SunSpider teste. V niektorych testoch je viac ako o polovicu pomalsi, nez konkurencia. A to su len obycajne synteticke testy na porovnanie produktov.
Pre bezneho uzivatela je zaujimavejsi start prehliadaca, praca s rozhranim, s historiou, navigacia na stranke, rychlost prace na ajaxovych strankach, ci stabilita. Darmo sa bude produkt pysit najrychlejsim benchmarkom, ked rozhranie prehliadaca funguje v sekundovych intervaloch a historia spat sa znovu nacitava zo servera s pomalym renderingom. Ak sa tomu prida, ze na ajaxovych strankach vznika nejaky memory bug a prehliadac si potrebuje uvolnit pamat tak, ze znefunkcny rozhranie, tak vysledok jedneho zastaraleho benchmarku je slabou naplastou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2010 21:06

Z těchto grafů by si asi člověk měl především odnést poznatek, že jsou dnešní prohlížeče tak vyrovnané, že je zbytečné se zabývat těmito testy/výkonem a spíše se podívat po prohlížeči, s příjemným GUI, funkcemi, možnostmi rozšíření ...prostě po uživatelské ergonomii

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2010 16:22

Konečně Microsoft zjistil co je to prohlížeč, jen tak dál, a už mi nebude vadit, že net prohlížím v IE.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2010 16:14

@randomofamber
Neoprávnené úpravy čoho? Nemení sa zdrojový kód; výsledok po spustení skriptu je takisto rovnaký. Že prehliadač preskočí spracúvanie niečoho, čo vykonávať vôbec nebude, alebo nevykoná zbytočnú prácu, je len dobre.
Otázne je, či táto úprava bude mať dopad na skutočné webové aplikácie.
Zdá sa mi trošku zvláštne, ako celý čas Microsofťáci tvrdia, že ladiť prehliadač pre čo najlepší výsledok v konkrétnom benchmarku je nezmysel (a majú pravdu), ale zároveň robia presne to isté. Neverím, že o IE9 sa bude trhať viac ľudí, keď v nejakom smiešnom grafe poskočí o dve-tri milisekundy.@cvm
A aj si IE9 vyskúšal? Aj studený štart je prakticky bleskový, UI je oveľa rýchlejšie ako v IE8.@hustodemon
Momentálne je to práve Javascript, ktorý je nutné pre IE písať inak. S CSS nemá IE žiadne problémy - toto našťastie už rieši IE9. Okrem toho, odstraňovanie mŕtveho kódu nemá rozhodne žiaden vplyv na funkčnosť celého skriptu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2010 16:00

Hypoteticky:
Pokud by opravdu existovala taková optimalizace, pak se ptám zda někomu nevadí, že někdo jiný mění jeho práci. Co když programátor záměrně chce vytvořit takový kód, který má zcela záměrně provádět danou "zbytečnou" operaci. Nebyl by to pak zásah do práv autora kódu? Nebyla by taková "optimalizace" žalovatelná jako neoprávněné úpravy?
to foobar0: To je ovšem přesně názor, který nerespektuje duševní vlastnictví programátora. Kdo dal komu právo posuzovat, zda daná část kódu je či není správně bez ohledu na skutečnost. Když je kód špatně, nechť tak zůstane. Navíc dále je přesně ten hřích specifikací a interpretace ze strany M$. Místo aby programátoři byli nuceni programovat správně, dle specifikací, tak jim M$ dal IE, který "opravoval" jejich nesmysly. To už rovnou můžeme zahodit všechny specifikace, psát kód jak se nám zlíbí a trvat na tom, že jen to co je námi napsané je to správné a OK a ať se interperti kódu a ti druzí snaží ať to "naše" funguje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2010 12:38

@Jakub Čížek
SunSpider, steně jako jiné (zastaralé) testy, mají již nějakou dobou svůj význam za sebou. Teoretické odchylky výkonosti mezi prohlížeči skončili stejně jako tzv. browser-wars. Už nikoho moc nezajímají.Dead Code Elimination je chytré řešení! Ne podvod! (bude prospěšné na všech browserech)Také mně napadlo, že kdyby vyhrál Chrome, tak byste pěl své obvyklé oslavné ódy. ... Ale běda, pokud to je někdo jiný. Uznání se ale obvykle nenosí. Dokonce i v tak nevýznamných věcech.btw: Safari 5.0.3 update - to je to překvapení od Apple, co na něj upozorňovali.
btw: Opera 11.00.1094 - nezkoušejte ho. Nefunguje pravé tlačítko myši a jiné ovládání.
btw: Firefox 4.0 beta 8 pre - s webkitovým jádrem je bleskový i se 40 doplňky@Martin Václavek (akira.uzai)
A co takhle oficiální výsledky, které nejsou od MS. Tomu bys už věřil? http://test.w3.org/html/tests/reporting/repo... ... Trochu ubrat paranoie, popř. přestat používat Linux, na kterém jsi asi závislý, by Ti snad prospělo. ... Jen upozorňuji, že standard HTML5 není ještě hotov, takže to jsou průběžné výsledky. Ne absolutní ani konečné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2010 11:31

Nevím jestli je ta optimalizace zas tak dobrý nápad... hodilo by se to pokud by na internetu bylo podobných zbytečných výpočtu plno a vyskytovaly se pravidelně. Jenže tak to není... programátorů blbců značně ubývá nejen díky nástrojům které práci s javascriptem udělají za ně. Většina lidí navštěvuje pravidelně profesionálně dělané weby kde takovéhle excesy nebudou a amatérské stránky a blogy většinou nebudou mít složité (a navíc zdrbané) javascriptý... nebudou je mít třeba vůbec žádné. Takže prohlížeč vlastně plýtvá výkonem na hledání něčeho na co vlastně prakticky nenarazí a tím se zase zpomaluje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2010 10:10

co si budem povidat ... at se snazi s IE, jak chteji, tak NIKDY nedobehnou ten 5-8 lety naskok, co ma Opera, pripadne Chrome ;)a toto neni prvni pripad podvadeni ... uz samotne vychvalovani super vykonu s hardwarovou akceleraci ... to stejne, co dokaze IE s timhle, dokaze Opera jen se softwarovou akceleraci ;)tak prosim, nemluvte tady, ze Microsoft neco optimalizuje - jen hleda cesty, jak se dostat k vykonu bez nutnosti pouziti mozku ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2010 10:03

Nemam Widlows tak se ptám, umí už aspoň něco z CSS3? Třeba kulatý rohy? V IE8 ještě nefungujou

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2010 09:37

Nevím, jestli už konečně vychytali v IE9 downloader (při stahování z uloz.to po chvilce spadl), nicméně vzhledově je to jediný prohlížeč použitelný na htpc, když nepočítám KYLO.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2010 09:15

Podle mě se MS vydal celkem perspektivním směrem. On totiž ne každý programátor dokáže kód optimalizovat a vyhodit z něj zbytečnosti. Teď máme v prvním ročníku na fakultě napsat program na počítání takových srand jako obecný logaritmus a hyperbolický tangens a co jsem viděl pár programů, tak některé počítají několik minut, to co můj zvládne v tisícinách sekundy (a to si myslím, že se dá ještě urychlit). A proč? Nemají optimalizaci a nevyhodili zbytečné proměnné.
Pokud se tedy MS zaměří na lamy programátory a že jich není zrovna málo (třeba s tím má vlastní zkušenosti ), tak bych se nedivil kdyby uspěl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2010 08:28

Uznávám, že dobré skóre v benchmarcích může produktu na startu pomoci, ale že by Microsoft programoval optimalizaci dead kódu jen kvůli benchmarku? Protože si neumím představit, jaký by to mělo přínos na skutečných webech (pokud tedy nejsou jejich programátoři blbci a schválně nepřidávají na každý pátý řádek dead kód).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2010 08:02

To je ohromne prekvapive, ze se optimalizuje zejmena na ty proflakle testy a az daleko za je pak nejaka snaha implementovat nejaky standard (viz toto, ACID, apod.). A kdyz se na realnych strankach snazil MS demonstrovat, ze v realne praxi na tom IE neni tak spatne, jak by odpovidalo temto syntetickym testum (to bylo to filmovani jak dlouho se nacita treba Google.com), tak vsichni kriceli jeste vic.Jinak ta zminena optimalizace, co ted dela IE, je samozrejme naprosto v poradku a je na miste - opravdu neni chyba IE, ze je SunSpider spatne navrhnut.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2010 07:38

--> Falhar
pokud by nějaký srovnávací test vytvořila firma, která má mezi srovnávanými produkty svého "koně" tak výsledkům takového testu může věřit jen naprostý pípíp a pokud to udělá tak nedůvěryhodná firma jako je Microsoft, tak si to ještě vynásobte dvěma (lidmi, kteří na to skočí: vy a magistr modrá prostata) - přesně podle zlidovělého: "nevěřím statistice, kterou si sám nezvalšuji"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2010 07:21

Souhlasím s článkem.
Už od začátku byl SunSpider nic neříkajícím testem, stejně jako ACID3. Ale díky svojí jednoduchosti a tomu že na výstupu vyplivne jedno číslo, které lze jednoduše srovnávat.
Takovéto testy ale nakonec mají nízkou vypovídající hodnotu. Mnohem více se mi líbí test např. na http://samples.msdn.microsoft.com/ietestcenter/... ,kde člověk opravdu vidí, jaké funkce jednotlivé prohlížeče podporují a jaké ne. A i fakt že se tam testuje jen část HTML5 nemění nic na faktu, že to co ostatní prohlížeče hlásají že podporují (podle ACID3) je ve skutečnosti prakticky nepoužitelné pro praxi.
Takže Mozilo&spol. a ostatní, kteří se nejsou schopni vyrovnat s tím, že velký a zlý Microsoft vytvořil něco lepšího než ta vaše dobrodinská komunita : Pokud chcete srovnávat, vytvořte test, který komplexně!, prakticky! a podle standardu!(i když to ještě není standard, že?) otestuje webové prohlížeče a pak se můžete ohánět tím, že MS podváděl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2010 06:18

S clankom by sa dalo suhlasit, keby sa pridanim dalsieho mrtveho kodu vysledok nezmenil. Ale zda sa, ze naozaj bud podvadzaju alebo maju v analyze mrtveho kodu bug. Pretoze pridanim dalsieho mrtveho kodu sa vysledok testu zmenil. Zmeny a upraveny test je tu [1][1] http://blog.mozilla.com/rob-sayre/2010/11/16/repo... ... EDIT:
Bez ohladu na fakt, co je SunSpider dobry test alebo nie by prehliadace mali davat konzistetne vysledky. Ci vysledok testu ma vypovednu hodnotu alebo nie je v tomto pripade uplne nepodstatne.
Dalsie info: [2][3][4][2] http://dsl.sk/article.php...
[3] http://digitizor.com/2010/11/17/internet-explo... ...
[4] http://www.zdnet.com/blog/hardware/microsoft-i... ... PS: Bez ohladu na dovodne podozrenie z podvadzania MS v pripade IE9, tento prehliadac povazujem za dobry. Napr. ukazka hw akcelaracie[5] v release notes[6] FF4b7 mi isla rychlejsie v IE9b ako vo FF4b7.[5] http://hacks.mozilla.org/2010/09/hardware-accelera... ...
[6] http://www.mozilla.com/en-US/firefox/4.0b7/relea... ... PS2: V clanku mi chyba objektivny pohlad na problem. Autor to MS "zozral" aj s navijakom.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2010 00:35

No muj nazor je takovy, ze at uz bylo IE jake chtelo, pred verzi 9 je treba smeknout. Ja vim, ze ostatni prohlizece uz to zvladali davno, ale jde o to jakym tempem to Microsoft zvladnul zniceho nic dohnat. Smekam.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor