Japonsko staví monstrózního robota. Bude vážit 25 tun a chodit

Japonsko staví monstrózního humanoidního robota. Konkrétně jde o repliku mecha RX-78-2 Gundam ze známé metasérie japonských anime seriálů společnosti Sunrise.

Podle dostupných informací bude dotyčný stroj po svém dokončení vysoký 18 metrů a jeho váha by měla činit ohromujících 25 tun. Kromě 24 stupňů volnosti se bude moct chlubit i rukama s plně kloubovými prsty.

Asi nejzajímavější je ovšem skutečnost, že bude schopen chůze – byť zatím není jasné jak rychlé, ani na jakou vzdálenost.

Myšlenka na stavbu tohoto robota se zrodila již v roce 2013, kdy vznikl projekt Gundam Global Challenge. Jeho realizační tým nedávno uspořádal tiskovou konferenci, na níž prozradil další podrobnosti a odhalil model v měřítku 1:30.

Zájemci z řad veřejnosti budou mít možnost během červencových a srpnových víkendu navštívit Gundam Factory Yokohama Special Experience – tématický areál, jehož součástí mj. bude kavárna, laboratoř či prostor pro pořádání různých akcí.

Samotný robot Gundam však nebude k vidění až do října. A pokud byste se na něj snad chtěli zajet podívat, budete na to mít jen rok. V říjnu 2021 prý totiž celý program skončí.

Diskuze (2) Další článek: Hledejte chyby v kódu a máte vyděláno. Google loni na odměnách za nalezené chyby vyplatil přes 150 milionů korun

Témata článku: , , , , , , , ,