Jakou koupit myš, router a jiné doplňky k PC [redaktoři radí]

Myši, klávesnice, routery, NAS, sluchátka, tiskárny, reproduktory... toho všeho je na trhu hromada. Doporučíme vám proto konkrétní tipy, které se vyplatí k počítači koupit.

Wi-Fi router: trvejte na rychlosti

Doporučujeme:

Pokud prostě jen „potřebujete Wi-Fi“ a nemáte žádné speciální nároky, kupte si nějaký levný Wi-Fi router jako běžné spotřební zboží. Vyjde vás na pár stovek a se základním nastavením si poradíte prakticky u každého modelu. Naše doporučení ale míří na svědomitější uživatele, kteří myslí trochu do budoucna a chtějí něco víc.

Jednoznačně dnes nemá smysl investovat více peněz do routeru, pokud nepodporuje 5 GHz a standard 802.11 ac. Díky tomu může nabídnout vyšší přenosové rychlosti a také bude spolehlivěji a rychleji pracovat, pokud už je v pásmu 2,4 GHz „plno“, což třeba v husté bytové zástavbě bývá. Nový standard už se přitom rozšiřuje, je v nových noteboocích i mobilních telefonech.

18.jpg 19 (1).jpg 
Zyxel NBG6616

Nabídka AC routerů je velmi bohatá, vybrat konkrétní tip byl v tomto případě obzvlášť těžký. Nakonec volba padla na Zyxel NBG6616. Spolehlivý router s rozumnou nabídkou funkcí, přiměřenou cenou a přehlednou administrací. Jedná se již o dvoustreamový model, který nabídne přenosovou rychlost v 5GHz pásmu až 867 Mbps a v kombinaci s rychlostí 300 Mbps v 2,4GHz pásmu dokáže nabídnout souhrnnou rychlost cca 1,2 Gbit. Samozřejmostí je gigabitové připojení, WPS a nechybí ani dva USB porty pro tiskárnu či síťový disk.

20 (1).jpg21 (1).jpg 
Asus-AC52U

Velmi zajímavou koupí je ale také Asus RT-AC52U. Router je to sice jen jednostreamový, ale o to levnější a přenosová rychlost 433 Mbps v 5GHz pásmu je pro běžnou domácnost dostačující. Samozřejmostí je souběžná podpora také 2,4GHz pásma a všech starších standardů 802.11. Router je zajímavý i svým provedením, které má integrované, ale přesto velmi dobře účinné antény. Čím je ale úplně nejlákavější, to je přibalený USB adaptér, kterým zajistíte rychlou AC konektivitu i svému stávajícímu počítači nebo notebooku.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,