Jakou koupit myš, router a jiné doplňky k PC [redaktoři radí]

Myši, klávesnice, routery, NAS, sluchátka, tiskárny, reproduktory... toho všeho je na trhu hromada. Doporučíme vám proto konkrétní tipy, které se vyplatí k počítači koupit.

Pokračujeme v průzkumu aktuálního trhu a po noteboocích na doma, noteboocích na cesty, monitorech a speciálních počítačích se nyní vrhneme na doplňky k počítači. To je velmi široká kategorie, kde při výběru často rozhodují osobní preference každého uživatele. Snažili jsme se proto najít takové produkty, které splňují všechny klíčové požadavky, jsou univerzální a cenově dostupné. Zkrátka něco, co by mělo vyhovovat většině a pomůže vám při rozhodování, pokud nemáte nějaké speciální požadavky.

Odkazy na produkty uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu Alza.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme k nim přidali až dodatečně.

Myš: na tvaru záleží

Doporučujeme:

Výběr myši je silně subjektivní záležitostí, a pokud nad výběrem této periferie nechcete jen mávnout rukou, doporučujeme návštěvu nějaké kamenné prodejny za účelem vyzkoušení základních typů tvarů a velikostí myší. Pokud by prodejce neměl konkrétní vyhovující typ, už se můžete rozhlédnout po internetu s tím, že už alespoň budete mít jasnou představu o geometrii. Záleží ale také na chodu a hlučnosti tlačítek, způsobu protáčení kolečka, rozlišení snímače a jeho schopnosti fungování na různých površích, kluznosti a dalších parametrech. V rámci našeho doporučení se proto zaměříme na myši, které jsou univerzální a měly by vyhovět většině uživatelů bez speciálních požadavků.

Pokud jste se rozhodli nenechat výběr myši de facto náhodě a chcete investovat nějakou korunu navíc za účelem zisku většího komfortu, přesnosti a spolehlivosti, zkuste Logitech Marathon Mouse M705. Osvědčená myš s ergonomickým tvarováním a kvalitním zpracováním, která se hodí pro každodenní práci. Má přesný laserový snímač, a přestože je bezdrátová, napájení u ní nemusíte moc řešit, dvě tužkovky v ní vydrží klidně rok. Díky přijímači Unifying si k jednomu přijímači můžete připojit i klávesnici.

01.jpg02 (1).jpg03.jpg 
Logitech Marathon Mouse M705

Hledáte-li o něco menší řešení na cesty, můžeme doporučit Microsoft Sculpt Mobile Mouse Wireless. Univerzální myš opět s dlouhou výdrží a navíc se snímačem BlueTrack, který si dobře poradí s různorodými povrchy. To se u cestovní myši obzvlášť hodí. Potěší precizní zpracování, malý dongle, který se schová uvnitř myši a také vyklápěcí kolečko do stran nebo praktické speciální tlačítko Windows umístěné nad kolečkem.

04 (1).jpg05 (1).jpg 
Microsoft Sculpt Mobile Mouse Wireless

Zvláštní kategorií jsou herní myši, kde je univerzální doporučení obzvlášť těžké. Ale s myší Razer DeathAdder Chroma chybu prostě neuděláte. Je to solidní myš s ergonomickým tvarováním vhodným pro většinu průměrných (mužských) dlaní, má perfektní snímač s rozlišení 10 000 dpi, je schopna zaznamenat pohyb se zrychlením až 50G, má přesné kolečko s jasným krokováním a pět programovatelných tlačítek. Jak je u herních myší zvykem, provedení je drátové, aby se eliminovala latence bezdrátového přenosu.

06.jpg07 (1).jpg08 (1).jpg 
Razer DeathAdder Chroma

Herní myš využijete nejen při hraní, perfektní zpracování cílené na přesné ovládání a dlouhou životnost jsou atributy i pro náročnější uživatele z řad pracantů. Každopádně doporučujeme zainvestovat ještě také do kvalitní podložky pod myš, která vám umožní adekvátně využít vysoké rozlišovací schopnosti snímače.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,