Jakou koupit myš, router a jiné doplňky k PC [redaktoři radí]

Myši, klávesnice, routery, NAS, sluchátka, tiskárny, reproduktory... toho všeho je na trhu hromada. Doporučíme vám proto konkrétní tipy, které se vyplatí k počítači koupit.

Reproduktory: nespokojte se s „šumítky“ v monitoru

Doporučujeme:

Počítač je dnes multimediálním centrem domácnosti, a proto už se spousta uživatelů nespokojí s malými bedničkami vhodnými leda pro systémové zvuky. Filmy, hry nebo hudbu si vychutnáte jedině s pořádnými reproduktory se samostatným subwooferem. Obvykle ale není kolem počítače dostatek prostoru pro ideální rozmístění sestavy 5.1, nejoblíbenější kategorií jsou proto sady dvou satelitů a „hrombedny“. Stereoefekt je ve většině případů pro vnímání prostoru dostačující.

26 (1).jpg 
Logitech Speaker System Z623

Pro fanoušky hi-fi by bylo nutno sáhnout hlouběji do kapsy, běžnému uživateli ale udělá spoustu radosti soustava Logitech Speaker System Z623, kterou lze označit za nejlepší reproduktory k počítači pro univerzální použití. Za cenu okolo 4 500 Kč dostanete 200 W výkonu, certifikaci THX a značku, která je v dané kategorii sama o sobě téměř zárukou kvality.

27 (1).jpg 28 (1).jpg 
Creative GigaWorks T20 Series II

Alternativou pro spořivější budiž Creative GigaWorks T20 Series II. Na první pohled klasické počítačové reproduktory s vestavěným zesilovačem, které nemají ani subwoofer a zdánlivě nemohou ničím překvapit. Ale překvapí. Právě díky svému nenápadnému vzhledu je až s podivem, co se z takových „obyčejných bedniček“ line za zvuk. Je vyvážený, vhodný pro poslech hudby i ozvučení her, jen je trochu směrový a je vhodné být při poslechu u počítače a reproduktory mít namířeny na sebe.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,