Jaké příslušenství k počítači pod stromek [Vánoce 2014]

K Vánocům nemusíte darovat hned celý počítač nebo monitor, radost udělá i některý z doplňků. Nechte si poradit s jejich výběrem.

Zcela nový počítač by si přál najít pod stromečkem prakticky každý, pokud ale nemáte k dispozici dostatečný obnos nebo chcete darovat spíše menší věc, poohlédněte se po počítačovém příslušenství, se kterým můžete potěšit neméně. Nový router, klávesnice nebo reproduktory dokážou práci s počítačem pořádně zpříjemnit.

Doporučení sestávají zejména z vítězů velkých testů v časopisu Computer. Můžete se tak spolehnout, že s doporučenými produkty máme v redakci osobní zkušenosti, díky čemuž dobře známe jejich silné i slabé stránky.

TS BohemiaOdkazy na produkty uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu T.S. Bohemia. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme k nim přidali až dodatečně.

Myš: Logitech Marathon Mouse M705

Volba myši je poměrně subjektivní záležitostí, někdo preferuje malou lehkou myš k notebooku a jiný zase ocení těžší bezdrátovou myš s ergonomickým tvarem. Abyste tedy udělali obdarovanému skutečně radost, měli byste mít alespoň základní představu o tom, jak svůj počítač využívá. Tipy jsou proto v této kategorii hned tři podle různých způsobů využití.

Logitech
Logitech Marathon Mouse M705 je výbornou volbou pro uživatele pracující u stolu, kteří chtějí ergonomii a dlouhou výdrž na jednu sadu baterií

U uživatelů notebooků neuděláte chybu s myší Microsoft Mobile Mouse 1850 za necelé čtyři stovky. Bezdrátová mobilní myš poslouží pravákům i levákům a s notebookem komunikuje prostřednictvím miniaturního donglu do USB. Výrobce se chlubí výdrží až půl roku na jedinou baterii typu AA. Mobile Mouse 1850 je jednoduchá základní myš malých rozměrů, která vyniká perfektním konstrukčním zpracováním a dlouhou vdýrží. Potěší možností výběru z více barev.

02.jpg03.png04.png
Uživatelům notebooků dobře padne Microsoft Mobile Mouse 1850, hráče zase potěší Razer DeathAdder 2013

Na celodenní práci u stolu byste se měli podívat po větší myši s ergonomickým tvarováním a větším množstvím tlačítek pro náročnější uživatele. Přesně tyto požadavky splňuje Logitech Marathon Mouse M705, který pořídíte okolo jedenácti stovek. Navíc k nim přidává také vynikající laserový snímač a až tříletou výdrž na dvě baterky typu AA. Také v tomto případě jde o bezdrátovou myš komunikující přes dongle, zde nazvaný Logitech Unifying (umožňuje připojení více zařízení).

Ještě jiné nároky mají hráči, hlavní je rychlost snímání, přenos dat do počítače a odolnost myši při tvrdší manipulaci. Vynikající volbou je Razer DeathAdder 2013, za který už sice zaplatíte 1 600 Kč, ale dostanete hned 5 programovatelných tlačítek, rozlišení snímače až 6 400 dpi a extrémní přenosové rychlosti. Snímač je v tomto případě optický a nepočítejte s bezdrátem, ten se u hráčů nenosí. Výběr herní myši je značně individuální, ale s touto byste neměli žádného hráče vyloženě zklamat.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,