Jaké je umístění tiskových souborů?

Jak změnit místo, kam Windows NT ukládají dočasné soubory při tisku?
Tiskové soubory jsou uloženy v adresáři SystemRoot\system32\spool\printers. Uložením tiskové úlohy do souboru na pevný disk je úloha pojištěna před ztrátou, pokud dojde například k výpadku proudu nebo jiné havárii ještě před jejím vytištěním. Jestliže na oddílu vašeho disku se systémem není dostatek místa, máte možnost umístit tiskové soubory jinam.

Vytvořte si nový adresář na jiném oddílu pevného disku. Otevřte dialogové okno Printers a do pole Spool Folder (menu File - Server Properties - záložka Advanced) vpište cestu k novému adresáři.

Tuto cestu se doporučuje měnit i kvůli výkonnosti systému. Samozřejmě je dobré mít tiskovou frontu na co nejrychlejším disku a, je-li to možné, na jiném fyzickém disku než je operační systém. Tisky pak příliš nezpomalují ostatní činnosti, zejména u vysoce zatížených tiskových serverů. Zpomalení nevzniká, jak se dovíme dále, v multitaskingu procesoru, ale na úrovni hardware disku, který je nucen vystavovat čtecí hlavičky střídavě na systémovou oblast, aplikace a tiskovou frontu. Použitím více disků se tyto činnosti ideálně rozloží.

Váš názor Další článek: Oracle si drží rekordní růst, u zisku dokonce větší než Microsoft

Témata článku: , , , , , , , , , , ,