Jak znovu zapnout dotazy při otevírání souborů z webu

Když jednou povolíte, aby se Internet Explorer již neptal při otevírání souborů z webu, nepůjde to snadno vrátit zpět. Poradíme, jak na to.
Když jednou povolíte, aby se Internet Explorer již neptal při otevírání souborů z webu, zda je má otevřít, nebo uložit na disk, nepůjde to snadno vrátit zpět. Poradím, jak na to.

Uvedu modelový příklad úprav pro soubory s příponou ZIP. Tato bude ostatně ta nejobvyklejší, u které vypnete dotazování. Návrat k opětovnému dotazování je možný jen přes úpravu v registrech.

Najděte si v registrech klíč HKEY_CLASSES_ROOT\.ZIP. V případě jiné přípony pochopitelně příslušný jiný klíč.

V položce (výchozí) je zde text WinZip, přejdeme tedy do klíče HKEY_CLASSES_ROOT\WinZip.

Zde, pokud jste v minulosti odškrtli volbu Před otevřením souboru tohoto typu se vždy dotázat, najdete položku EditFlags. Tu klidně smažte a vrátíte tak zpět dotazování se před otevíráním daného typu souboru.

To, co zde platí pro Internet Explorer, platí například i pro Outlook. Ten se obrací na stejné místo v registrech při otevírání příloh zpráv. Protože se jedná o stejné místo, lze to využít například i při nastavení akce u přípon, kterým to Outlook nechce dovolit. Třeba právě přípona ZIP nejde v Outlooku nastavit tak, aby se vždy soubor otevíral bez ptaní. Můžete to ale nastavit v Internet Exploreru a Outlook toto nastavení převezme.

Váš názor Další článek: Startovací programy, vyřazené pomocí Msconfig, stále fungují

Témata článku: , , , , , , , , ,