Jak změnit startovací obrazovku Windows 2000

Návod, jak změnit startovací obrazovku Windows 95 a 98 je velmi prostý. U Windows 2000 je to krapet složitější, ale možné to je také. Takže jak na to?

Nejprve si musíte stáhnout prográmek Resource Hacker, jehož velikost je něco málo přes 500 kB. Ten si rozbalte a spusťte. Z adresáře \Winnt\System32\ si zkopírujte soubor ntoskrnl.exe do jiné složky a z této složky jej otevřte v programu Resource Hacker. Poklepejte na slově Bitmap a poté na čísle 1/1029. Mělo by se ukázat původní startovací logo.

Nyní si nachystejte obrázek, který budete chtít mít místo původního. Musí mít velikost 640 x 480 bodů a pouze 16 barev. Zajímavé a již hotové obrázky můžete najít např. na adrese http://www.littlewhitedog.com/reviews_other_00025.asp. V nabídce Resource Hackeru vyberte příkaz Action/Replace Bitmap a najděte přes tlačítko Open file with new bitmap váš nový obrázek.

Nyní by se měl nový obrázek ukázat místo sterého na jeho původním místě (Bitmap/1/1033). Pokud tam bude, uložte soubor z nabídky File/Save As kamkoliv jinam, než do složky \Winnt\System32. Nyní máte tři soubory - původní ve složce System32, jeho kopii někde jinde a další, již upravenou s novým obrázkem.

Nyní potřebujete přepsat originální soubor ntoskrnl.exe upraveným. Při běžném přepsání se po restartu může objevit chybová hláška, protože je aktivní ochrana souborů systému Windows. Proto musíte přepsat originální soubor v nouzovém režimu a po dalším restartu by se mělo již ukázat nové logo.

Poznámka: Postup byl zkoušen na Windows 2000 s aplikovaným SP2.

Diskuze (19) Další článek: Kauza Rambus - vyděrači skončils!

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,