Jak zjistit majitele telefonního čísla

Bohužel nedoporučíme žádnou zázračnou službu, do které zadáte telefonní číslo a obratem zjistíte jména a adresu jeho majitele. Takové obrácené telefonní seznamy neexistují, resp. nejsou veřejně dostupné, pokud nejste policie nebo soud.

Přesto existuje několik kroků, které mohou vést k majiteli telefonního čísla:

1) Zavolejte na něj. Buď se přímo zeptejte, nebo – když vám to stojí za to – můžete předstírat omyl.

Dejte si pozor na podvodná zmeškaná volání ze zahraničních čísel. Když mezinárodní předvolba nezačíná na +420, budete volat do ciziny, a to se může často hodně prodražit.

2) Vyzkoušejte služby pro identifikaci. Je jich celá řada: kdomivolal.eu, kdovolal.cz, kdovolal.eu, muzutozvednout.cz, vyhledatcislo.cz, telefonniseznam.org. Primárně slouží pro identifikaci otravných callcenter, které nabízejí různé nevyžádané služby. Ale třeba tam bude vaše číslo. Některé z těchto služeb mají i mobilní aplikaci, která majitele ukáže hned během vyzvánění.

3) Zkuste Google. Zadávejte telefonní číslo v různých tvarech: s mezinárodním předčíslím, bez něj, s mezerami mezi trojicemi, dohromady. Někdy narazíte na stránku, na které je telefonní číslo uvedeno třeba i s dalšími údaji.

Ani u jedné z těchto možností s jistotou nezjistíte, kdo je majitelem telefonního čísla. Naděje ale nikdy neumírá.

Váš názor Další článek: Foursquare ukazuje, že data jsou dnešní zlato. Dodává podklady Tinderu i Snapchatu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,