Jak získat kvalitní vzdělání v oboru IT?

Umíte si ještě představit kancelář nebo továrnu bez výpočetní techniky? Dokázali byste řídit provoz firmy bez počítačové sítě, databázových systémů, případně i CAD/CAM technologií? I malá společnost dnes potřebuje správce sítí, programátory, správce databází a vývojáře, kteří minimálně upravují obecné produkty na míru firemním potřebám.

Jak se ale v dnešním systému vzdělávání stát požadovaným expertem třeba i bez zdlouhavého studia vysoké školy, zvládnutí nepotřebných předmětů a především – jak vše zvládnout za minimální dobu nebo při zaměstnání?

Proto se objevují moderní formy studia – rekvalifikační kurzy a vyšší odborné školy. Jedna z nich, Institut informatiky – Vyšší odborná škola, s.r.o., vznikla v roce 2004. Založila společnost Syntea software group, a.s., která se zabývá tvorbou velkých informačních systémů.

Absolventi Institutu informatiky (www.iivos.cz) se stanou odborníky v oblasti informačních a komunikačních technologií, které při tvorbě informačních systémů používají databáze, internetové technologie, různé operační systémy a programovací nástroje. Důraz je kladen na získání praktických znalostí. Vyvážená kombinace znalostí a dovedností umožní absolventům začlenění do flexibilních týmů, které si vynucuje samotná rychlost rozvoje oboru IT.

V tomto školním roce nabízí Institut rekvalifikační studium ve dvanácti specializovaných oborech dálkového studia, jejichž výuku lze kombinovat - včetně programování, databází, počítačových sítí a grafiky, a ve dvou oborech jednoletého denního studia (Software a programování, Hardware a komunikace). Studenti jsou po absolvování schopni IT technologie používat, rozvíjet a využívat získané znalosti v řídících činnostech. Na otevírané obory má Institut informatiky akreditaci MŠMT ČR k vydávání dokladů o kvalifikaci.

Od příštího školního roku bude Institut informatiky nabízet denní tříletý studijní obor – Výpočetní technika a informatika. Výuka se zaměří na získání znalostí o komponentách a celcích výpočetní techniky a na získání znalostí a dovedností v technologie programování v objektovém prostředí, využití databázových nástrojů a prostředků a využití moderních komunikačních technologií.

Důraz je kladen nejen na teoretické zvládnutí uvedených technologií, ale studenti s nimi při výuce i běžně pracují.

Diskuze (45) Další článek: Ke stažení: program pro identifikaci procesoru a další užitečný software

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,