Jak zaznamenávat zážitky na cestách?

(inzerce) Léto je na spadnutí a s ním i období dovolených. Nenechávejte si zážitky z cestování jen pro sebe!

Jak cestujete nejraději? Plánujete vše pečlivě předem – letenky, ubytování, plán na každý den, otevírací dobu a vstupné do památek, které chcete navštívit? Nebo dáte přednost spontánnímu rozhodování na místě a procházkám starými uličkami?

V každém případě si odnesete spoustu zážitků, které nebudete chtít zapomenout. Digitální foťák sice nabízí zajímavé možnosti, jak si vzpomínky uchovat – paměťové karty s velkou kapacitou, digitální fotoalba nebo následné nahrávání fotek na sociální sítě – zpravidla však s nějakým „ale“. Největší nevýhodou bývá omezený prostor pro poznámky a obtížné rozřazení fotek k místům a datům.

Tripilot.jpg

Zajímavou alternativou je služba Tripilot. Fotografie nahrajete z počítače nebo fotoalb, jako jsou Flickr, Picassa nebo Albumino. Následně vytvoříte osu výletu – výchozí i cílový bod a případně zastávky nebo zajímavá místa po cestě. K nim pak myší přetáhnete příslušné fotografie. Podívejte se například na ukázku z cesty do Izraele. K místům na cestě i jednotlivým fotkám můžete přidávat i popisky a komentáře. Žádná vzpomínka tak nezapadne ve skrytých koutech vaší paměti.

Tripilot významně ulehčuje třídění fotek po návratu z dovolené. Jeho velké kouzlo ovšem spočívá v době před dovolenou: díky cestovatelům, kteří své zážitky nasdíleli veřejně, si můžete prohlédnout poutavé fotogalerie z nejrůznějších koutů planety. Třeba tak načerpáte inspiraci na svou dovolenou. A pokud budete chtít inspirovat ostatní cestovatele, na další cestu se vydáte levněji. Z Tripilotu vám pošlou voucher na levnější letenku.

Kam se letos vydáte vy? Hledejte inspiraci na www.tripilot.com.

Autoři ale vědí, že do této činnosti se chce jen málokomu a bývá dlouho odkládána. Proto vyvíjejí i aplikaci pro iPhone, díky které své zážitky zaznamenáte během cesty. A to i v místech bez internetu – vše se ukládá v paměti telefonu až do chvíle, kdy budete sami chtít (nebo mít možnost) cestu nahrát na internet.

Kam se letos vydáte vy? Hledejte inspiraci na www.tripilot.com.

Další článek: Samsung Ativ Tab: Galaxy pod vládou Windows RT [test]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,