Jak zachovat detailní nastavení zobrazení pro každou složku?

Možnosti nastavení vzhledu složek jsou ve Windows 98 bohaté - ale jak je moci nastavit pro všechny složky současně, a potom pro každou složku zvlášť?
Řada uživatelů chce aplikovat určitý druh nastavení pro každou složku zvlášť – v jedné chce mít velké ikony, v druhé seznam seřazený podle abecedy, v jiném seznam seřazený podle data aktualizace apod. Ve Windows 98 ovšem můžete mít i daleko víc: konkrétně lze například měnit pořadí sloupců při zobrazení typu Podrobnosti (Details), a to vlečením polí popisující sloupce.

Zapamatování nastavení každé složky docílíte snadno; stačí z menu složky Zobrazit zadat příkaz Možnosti složky, zde záložku Zobrazit a zde zaškrtnout Pamatovat nastavení zobrazení každé složky. Toto můžete pochopitelně provádět pro každou složku zvlášť, nicméně je vhodné po zaškrtnutí tohoto políčka (pokud není implicitní) stisknout „Jako aktuální složky“. Nezapomeňte ale na to, že v tomto případě se všechny složky zobrazí tak, jako aktuální složka (ta, ze které vyvoláte zmíněný příkaz), tj. nezmění se v nich pouze to, že si budou pamatovat nastavení. Je proto vhodné tento příkaz používat s opatrností, aby naopak u všech ostatních složek na počítači nedošlo k jistému standardizovanému přepsání jejich zobrazovacích vlastností – a tedy k opaku toho, co chcete.

Váš názor Další článek: V USA dominuje rýchlosť 33600 bps

Témata článku: , , , , , , ,