Google | Předplatné | Fotky

Jak z lidí vymámit další předplatné? Google to zkouší přes fotky, bude je za paušál vybírat a tisknout

Internetové a softwarové služby se postupně přeorientovaly na platební model formou předplatného. Firmy na jedné straně zkouší, jak v rámci jednoho předplatného nabídnout co nejvíce služeb a zvítězit tak nad konkurencí, na druhé straně si ale velmi rády nechají zaplatit další nové předplatné za separátní unikátní službu. A právě takovým případem je nové předplatné na Google Fotky

Novinka působí až trochu absurdně - služba stojí cca 180 korun měsíčně (7,99 dolaru) a za to vám přijde každá měsíc do poštovní schránky obálka s deseti vytištěnými fotografiemi. Jedna fotka velikosti 10×15 cm tak vyjde na cca 18 korun (pro srovnání: základní tisk fotek 10×15 s online objednávkou dnes stojí od cca 8 korun za kus s doručením až domů, případně od cca 3 korun s vyzvednutím).

Paradoxní na tom je, že výběr fotek učiní sám Google, respektive jeho algoritmus. Uživatel si může vybrat, zda preferuje momentky s lidmi či zvířaty, nebo fotografie míst a krajinek. K dispozici je i mix obou variant. 

Služba je spuštěna zatím jen ve zkušební fázi a pouze v USA, informoval web 9to5Google. Jestli se ale ukáže, že je dost lidí ochotných zaplatit za pravidelnou „obálku s překvapením“, možná se stane standardem a rozšíří se i dále po světě. 

Diskuze (22) Další článek: Umělec mate mapy Googlu s vozíkem plným mobilů. Dokáže tak předstírat dopravní zácpy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,