Spotify | Jak na Internet | Služby

Jak vytvořit vlastní podcast pomocí služby Anchor

S podcasty se v poslední době obrazně roztrhl pytel. Pokud si i vy myslíte, že máte světu co sdělit, není nijak složité se do komunity podcasterů zapojit. Třeba prostřednictvím služby Anchor.

Své „rozhlasové“ on-line vysílání dnes může mít každý. Pokud uvažujete o tom, že si vytvoříte vlastní podcast, je dobré si nejprve ujasnit, pro koho bude určený a o čem by měl být. Pro potřeby tohoto článku budeme předpokládat, že tyto úvahy již máte za sebou a teď je potřebujete převést v realitu.

Hned ze startu popřemýšlejte také o technickém vybavení. Podcast můžete namluvit třeba prostřednictvím levného mikrofonu u sluchátek, nicméně když investujete několik tisícikorun, rozhodně neprohloupíte. Zbavíte se nechtěných šumů, které mohou vaše posluchače odrazovat. V tomto ohledu počítejte také s hlasovou průpravou, rychlým a nesrozumitelným drmolením si nové fanoušky nezískáte.

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak přivést váš podcast k životu, je použít platformu Anchor, která od roku 2019 spadá pod Spotify. Nejprve si na stránkách anchor.fm založte účet  1  a registraci následně potvrďte v obdrženém e-mailu. Po úspěšné registraci pak můžete rovnou začít tvořit svůj vlastní podcast v přehledném a uživatelsky příjemném prostředí.  2 

image.pngimage.png

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Intel rozšiřuje Core 12. generace. Na desktopy míří i Celerony, na notebooky pak 14jádrové procesory

Témata článku: , , , , , , , , , , ,