PR články

Jak vybrat správný notebook domů, pro studenta nebo do práce?

Chystáte se koupit notebook pro sebe nebo své blízké, ale nevíte pro jaký se rozhodnout? Víte, že ani koupě kvalitního notebooku nemusí zatížit váš rozpočet? S chytrou alternativou přichází projekt Refurbished, který nabízí renovovanou techniku za příjemné ceny.

Notebook do domácnosti

Domácí notebook nahrazuje kombinaci stolního počítače s monitorem. Notebook do domácnosti by měl mít dostatečně velkou obrazovku, abyste na něm mohli pohodlně sledovat filmy a brouzdat na internetu. Doma také určitě oceníte nejen dostatek paměti na ukládání multimédií, ale i webkameru a mikrofon, díky kterým se budete moct spojit se vzdálenějšími příbuznými a přáteli. Co s největší pravděpodobností řešit nemusíte, je hmotnost notebooku, protože ho nejspíš nebudete často přenášet.

Notebook pro studenta

Student často cestuje do školy, takže jeho notebook by měl být nejen lehký a skladný, ale také odolný a s dlouhou výdrží baterie. Zároveň by studentský notebook měl být dostatečně výkonný, aby zvládal nejen úkoly, ale také přehrát video nebo spustit alespoň jednodušší hru ─ operační paměť aspoň 8 GB a procesor i5 by mu tedy rozhodně neměly chybět.

Notebook pro nejnáročnější

Notebook pro profesionála by měl být naprosto spolehlivý i přes vysokou zátěž. Musí zvládat každodenní práci s náročnými programy a ani více spuštěných programů ho nemůže zastavit. Musí tedy mít opravdu výkonný procesor, dostatečně velkou RAM, rychlý SSD a být vyroben z odolných materiálů. Podle typu profese se pak může hodit i zabudovaný výstup pro projektor a rozšíření o dokovací stanici.

Renovovaný není repasovaný

Renovované techniky se rozhodně nemusíte bát, nekupujete žádného zajíce v pytli. Renovovaná technika teď zažívá velký boom a nemusí být snadné se ve velké nabídce orientovat. Refurbished ale prodává jen notebooky těch nejvyšších tříd značek HP, Dell, Fujitsu-Siemens nebo Lenovo, které jsou detailně nafocené a rozdělené do několika tříd podle vzhledu, přičemž za jejich špičkovou kvalitu a výkon ručí minimálně dvouletou zárukou. Renovované notebooky totiž nejsou pokažené nebo opravované, jako ty repasované. Refurbished pracuje s notebooky ve 100% stavu, takže většinou ani nepoznáte, že máte v rukou použitý kousek. Jednotlivé komponenty pak projdou rukama zkušených specialistů na renovaci, kteří je zkontrolují, vyčistí, připravují české klávesnice, nahrávají software, testují a leští tak, aby byly na co nejvyšší úrovni jak po funkční, tak vizuální stránce. U Refurbished notebooků vás tedy může překvapit jen cena.

Můžete ušetřit a přitom mít kvalitní notebook?

Hodně muziky za málo peněz? Tentokrát ano. Za stejnou cenu si totiž můžete pořídit buď levný plastový notebook, nebo renovovaný Refurbished notebook s hliníkovým tělem a výkonnými komponenty, jako je 8 GB RAM, SSD disk a procesor i5. Kromě dvouleté záruky s možností prodloužení až na pět let nabízí Refurbished také rychlý servis, ekologické balení a širokou síť partnerů po celé ČR, u kterých si sami notebooky můžete prohlédnout a otestovat jejich výkon. Pokud si stále nejste jistí jaké komponenty zvolit, s výběrem vám rádi poradí na prodejně, nebo na jo.refurbished.cz.

Jednejme v souladu s přírodou

Nebudeme si nic nalhávat ─ levné plastové notebooky jsou neekologické a neekonomické. Věděli jste, že na výrobu jednoho PC se při výrobě spotřebuje 1500 litrů vody a 240 kg fosilních paliv? Renovací techniky tedy ušetřila společnost Refurbished množství přírodních zdrojů – v prvé řadě dává do oběhu techniku, která díky své kvalitě poslouží více než jen pár let, a v té druhé snižuje množství nakoupených nekvalitních plastových notebooků, které by vzhledem k jejich kvalitě - nekvalitě po pár měsících používání skončilo v koši nebo servisu.

A stejně jako Refurbished důvěřuje v koncept spolupráce s malými prodejci po celé ČR a SR, důvěru vložilo do nákupu jejich renovované techniky za loňský rok více než 35 tisíc spokojených zákazníků. Na jo.refurbished.cz najdete mimo jiné bližší informace ohledně rozdělení notebooků do tříd podle známek jejich vizuálního opotřebení, a to včetně detailních fotek.

Další článek: Mantis: prototyp levné robotické konstrukce, která simuluje zpětnou vazbu pro obě ruce i prsty

Témata článku: