Dropbox | Disk Google | OneDrive

Jak velké soubory lze nahrát na OneDrive, Dropbox, Google Disk nebo iCloud?

Microsoft tento týden zvýšil limit pro maximální velikost souboru ve OneDrivu, SharePointu a Teams ze 100 na 250 GB. Novinka se u uživatelů bude postupně projevovat od konce ledna, všichni ji budou mít k dispozici do konce března.

Jak jsou na tom konkurenční služby? Dropbox a iCloud Drive podporují nanejvýš 50GB soubory. Box.com zvládne až 32GB, avšak jen u nejdražšího firemního tarifu, u bezplatných účtů platí omezení na 250 MB, u základního placeného pak 2 GB.

To Google je hodně štědrý. Soubory mohou mít až 5 TB, avšak do jeho Disku lze denně přenést maximálně 750 GB za den. Větší soubor tak sice povolí, ale v daný den už nepůjde nahrát žádný další.

Nejbenevolentnější je pCloud. Ten tvrdí, že žádný limit na velikost souboru nepoužívá. Avšak v nabídce má jeho nejvyšší tarif 2TB úložiště, takže větší soubory logicky nepojme. Totéž ostatně platí u Googlu a jeho nižších tarifů.

Moderní souborové systémy dovolují ještě mnohonásobně větší soubory, takže před jejich uploadem byste je museli rozdělit na části. APFS, exFAT, NTFS, XFS nebo ZFS pracují v řádech exabajtů (milionů terabajtů). Oblíbený linuxový ext4 pak má „jen“ 16 TB. Dosud stále dost rozšířený FAT32 pak 4 GB.

Jak vybrat cloudové úložiště?

Diskuze (7) Další článek: Samsung chystá kamery schované pod displejem. Nejprve se objeví v OLEDech pro notebooky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,