Elon Musk | Tesla Motors | Autonomní vůz

Jak se vyhnout pokutě za parkování: Pomůže Tesla s dálkovým ovládáním

Lidská vynalézavost je nekonečná, takže když Tesla přišla s novými funkcemi, někteří majitelé hned rozvinuli jejich praktické využití. Zářným příkladem budiž Shawn Kennedy, který pracuje v centru města Janeville v americkém Wisconsinu a díky nové funkci Tesly se vyhnul pokutě za parkování.

Shawn využívá funkci dálkového ovládání vozu k tomu, aby ho z okna své kanceláře vzdáleně přeparkoval. Jak uvádí ve svém příspěvku na sociální síti Twitter, až donedávna si nebyl jistý, zda zmíněnou funkci vůbec využije. Město však zavedlo stání s omezením na maximálně dvě hodiny.

Kennedy se tedy rozhodl vyzkoušet dálkové ovládání v praxi. Protože se osvědčilo, mění takto každé dvě hodiny místo, kde jeho Tesla stojí, aniž by musel opustit kancelář. Video z jednoho takového přeparkování sdílel na Twitteru, čímž pobavil i samotného šéfa Tesly Elona Muska, který ho komentoval slovy: „Cool haha“.

Reakce Elona Muska na video
Reakce Elona Muska na video

V dalším tweetu pak Musk naznačil, že se funkce „přivolání“ („Summon“) dočká dalších zajímavých vylepšení. Příští rok by Tesly měly být schopné samostatně jezdit po parkovišti, najít prázdné místo a kontrolovat dopravní značky, aby zastavily jen na regulérním parkovacím místě.

Aktuální verze funkce Summon dovoluje hýbat autem až 12 metrů dopředu nebo dozadu. Je navržena tak, aby umožnila parkování prázdného vozidla do úzkých míst, ze kterých by se řidič jen obtížně dostával. Praktickou ukázku můžete vidět na následujícím videu.

Shawn Kennedy tedy tutéž funkci využívá k přesunu auta mezi volnými paralelními parkovacími místy. Vychází z toho, že po změně pozice běží jeho autu nový dvouhodinový limit. Samozřejmě pokud nebude volné místo před či za vozem, je realizace ve stávající podobě dálkového ovládání nemožná.

Sluší se dodat, že podobnou funkci dnes nabízí také jiné automobilky u svých modelů vyšších řad.

Diskuze (26) Další článek: Apple už nebude zveřejňovat, kolik prodá iPhonů, iPadů a Maců

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,