Koronavirus | Procesory

Jak se Toyota vyrovnává s nedostatkem procesorů a jak jí v tom pomohla havárie ve Fukušimě

Minulý týden jsme si připomněli 10 let od velké cunami, která poškodila značnou část japonského východního pobřeží a způsobila havárii v jaderné elektrárně Fukušima. Do jisté míry byl zasažen chod celé země a mimo jiné nastal výpadek ve výrobě procesorů, což tehdy těžce dopadlo na automobilku Toyota.

Firma se však poučila a nastavila procesy tak, aby se situace neopakovala. Podle informací Reuters si Toyota zavázala dodavatele čipů, aby udržovali zásoby na dva až šest měsíců. Dlouhodobé držení takového množství komponent pochopitelně není levné, ale po deseti letech a s příchodem další velké krize můžeme říct, že se tehdejší „pojistka“ vyplácí.

Zatímco v posledních týdnech ze všech stran přichází zprávy o zpomalování nebo dokonce zastavování výroby v důsledku nedostatku procesorů, Toyota funguje na plné obrátky. Zatím. Nikdo mimo firmu totiž neví, jak dlouho deset let stará opatření uchrání v současné situaci Toyotu od problémů.

Váš názor Další článek: Tak kompaktní, že už se ani jack nevešel, ale výkonu má víc než dost: Test 13,3" notebooku Asus ZenBook 13 UX325EA

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,