Jak se rychle a efektivně vypořádat se správou softwaru

Praktickou ukázku zpracování softwarového auditu na reálných datech, a pět případových studií z každodenní praxe prezentovaných manažery významných českých firem – to nabízí konference “Legalita software ve firmách“ s podtitulem “ryze prakticky“.

Volné pokračování "Legalita software ve firmách" s podtitulem "tentokrát ryze prakticky" pořádá v Praze kompetenční centrum pro softwarový management SWMpoint.cz. Půjde o akci, jejímž cílem je přinést maximálně praktické informace všem majitelům firem a IT manažerům, kteří se chtějí efektivně vypořádat se správou softwaru ve firmě.

Konference proběhne 9.června 2006 v kongresových prostorách hotelu andel`s hotel Pratur. Program byl sestaven na základě přání účastníků únorové konference. Návštěvníci budou moci shlédnou praktickou ukázku provedení softwarového auditu na reálných datech. V druhé polovině programu bude pět špičkových IT manažerů prezentovat vlastní zkušenosti se zavedením aktivní správy počítačů v jejich organizaci (Česká pojišťovna, Český statistický úřad, Ministerstvo zemědělství, Elektrizace železnic, Kingspan).

Tématy případových studií budou:

- Snadná správa licencí v multiplatformní síti. Každodenní realita - zaměřeno na snižování nákladů.
Ing. Karel Kindelmann, hlavní metodik, Česká pojišťovna a.s. (7500 PC)

- Skutečné využívání programů (co uživatelé chtějí a ve skutečnosti nepotřebuji?) Přenosy dat mezi různými evidenčními systémy.
Miroslav Klobasa, vedoucí oddělení správy sítí, Elektrizace železnic Praha a.s. (300 PC)

- Dlouhodobé přínosy aktivní správy licencí a počítačů (čtyřletá zkušenost)
Ing. Jiří Lejnar ml, vedoucí oddělení správy sítí, Český statistický úřad (2500 PC)

- Dokonalý přehled o 2000 PC lze získat v průběhu dvou dnů
Dip. Ing. René Piták, ředitel odboru informačních a komunikačních technologií, Ministerstvo zemědělství České republiky

- Aktivní správa licencí v prostředí nadnárodní společnosti
Tomáš Doležal, IT Manager Central & Easten Europe, Kingspan a.s. (750 PC)

Pro doplnění informací a individuální konzultace budou v předsálí připraveni profesionální softwaroví auditoři.

Chcete-li se zúčastnit, navštivte prosím http://www.swmpoint.cz/konference, kde se můžete zaregistrovat a naleznete zde i podrobnější informace a program.

Martina Hyndráková, která je manažerkou centra pro softwarový management www.SWMpoint.cz k akci poznamenala: „ Hlavním motivem pro zájem o softwarový management je u většiny našich klientů potřeba efektivně kontrolovat investice do vybavení IT. Hned na druhém místě je potřeba vyhodnotit, nakolik stávající vybavení vyhovuje reálným (nikoli deklarovaným) potřebám uživatelů. Legální softwarové vybavení začíná být ve většině firem pozvolna vnímána jako nezbytný standard. Chceme ukazovat cestu, jak usnadnit dosažení optimálního stavu v libovolně velké organizaci. Nic lepšího než ukázky z každodenní praxe si nedovedeme představit.“

O informačním portálu SWMpoint.cz

Internetový portál SWMPoint.cz je centrem informací o legalizaci a legalitě softwaru. Poskytuje všechny potřebné informace a praktické rady pro jednotlivce, firmy, státní správu i vývojáře. Nabízí profesionální služby a konzultace při softwarovém auditu, zavedení účinné správy software a hardware, optimalizaci investic do vybavení počítači, tvorbě interních směrnic, přenesení odpovědnosti na uživatele a všech ostatních oblastech správy software a hardware.

Web: www.swmpoint.cz
email: info@swmpoint.cz
tel: +420 326 711 711

(placená inzerce)

Diskuze (12) Další článek: Microsoft zítra nabídne antivirové řešení v rámci OneCare Live

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,