Jak se připravit na příchod DVB-T2? Nejen to se dočtete v novém Computeru

  • Velké téma o hudbě
  • Programy pro práci s PDF
  • Reportáže z konferencí, zajímavých výstav a akcí

V posledním měsíci se redakce Computeru a Živě.cz nezastavila: proběhla řada očekávaných konferencí, jako Apple WWDC18 nebo herní E3, navštívili jsme skvělé výstavy, jako Cosmos Discovery v Brně a zavítali jsme do dvou komunitních dílen v Praze: PrusaLab a FutLab.

Čtenáři papírové i elektronické verze tentokrát získají plné verze programů v celkové hodnotě 1 520 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem.

  • IOBIT Malware Fighter: ochrana vašeho počítače před malware
  • Ashampoo Backup 2018: spolehlivá záloha dat
  • Landigo Premium: plná verze výuky na čtvrt roku zdarma

Soutěž se Zyxelem

V novém Computeru najdete soutěž o tři IP kamery Zyxel Aurora od společnosti Zyxel.

Technologie: WDDC 2018

Bez Maců, bez iPhonů, a dokonce i bez nabíječky AirPower se obešla letošní konference WWDC. Na ní se Apple zaměřil čistě na vylepšování a optimalizování svých systémů.

014.jpg

Technologie: MacOS 10.14

Na podzim se mohou uživatelé Maců těšit na nový systém s kódovým označením Mojave. Vedle optimalizací přinese alternativní vzhled, vylepšení bezpečnosti a nové funkce ve Finderu.

016.jpg

Technologie: Užitečné funkce iOS 12

Vedle větších novinek, jako je dohled nad užíváním telefonu, vylepšenou rozšířenou realitou či Siri Shortcuts, dorazí do iOS 12 i ty méně viditelné. O to užitečnější však mohou být.

Technologie: Nástup DVB-T2 vysílání

Přechod na nové DVB-T2 vysílání je v plném proudu, proto je dobré být připraven, než starší DVB-T skončí. Co přináší nového a kdy budeme nuceni přejít?

020.jpg

Seriál programování elektroniky: laserový vysílač z konferenčního ukazovátka:

Základem každé digitální elektroniky je signál. Jeden takový si vytvoříme a proměníme hloupý modul konferenčního ukazovátka za dolar v laserový vysílač komunikující rychlostí až několika desítek kb/s.

Trendy: EU: proč zdraží nákupy z Číny?

Asijské megaobchody AliExpress i GearBest stavějí velké sklady v naší zemi. Příčina této invaze souvisí i s chystaným zrušením odpustného DPH pro zásilky pod 22 eur.

Reportáž: výstava Cosmos Discovery

Na brněnském výstavišti se až do konce srpna koná výstava o dobývání vesmíru s exponáty, které poprvé opustily území USA a Ruska. Přinášíme vám malou ochutnávku vystavovaných technických zajímavostí.

034.jpg

Reportáž: Komunitní dílny na vzestupu

Praha se dočkala rovnou dvou nových komunitních dílen: PrusaLab a FutLab. Co jsou komunitní dílny, co nabízejí a kolik stojí členství? Jeli jsme se podívat.

Časová osa: Historie společnosti Kodak

Společnost Kodak ve fotografickém průmyslu platila za průkopníka a světovou špičku. V sedmdesátých letech minulého století patřilo Kodaku 90 % amerického trhu s filmy a podobný podíl si držel i v prodejích fotoaparátů. Z jeho dílny vzešel první digitální fotoaparát, který mu nakonec zlomil vaz. Projděte si důležité milníky firmy v přehledné časové ose.

038.jpg

Bezdrátová sluchátka se těší ohromné oblibě, otestovali jsme proto hned 18 modelů. A to těch spojených drátem, i těch zcela oddělených. V druhém velkém testu jsme prověřili rychlosti sedmi moderních disků NVMe M.2 SSD.

Líbí se vám aktuální číslo? Objednejte si jej rychle a pohodlně na iKiosek.cz, zaplaťte kartou a do dvou dnů jej máte doma. S předplatným Computeru na celý rok získáte rovnou dvě čísla zdarma.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Superfóru, Facebooku nebo Google Plus.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

001.jpg

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Váš názor Další článek: Škodovka se pouští do sdílení aut, vše bude fungovat přes internet a aplikaci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,