Česká pošta | Služby

Jak se obejít bez pobočky České pošty. Online zvládnete dopis, pohled, peníze i balík

Dotkne se vás plánované rušení poboček České pošty? Nevěšte hlavu! Celou řadu služeb můžete využívat, aniž byste museli kamkoli chodit.

Česká pošta plánuje od 1. července postupně zrušit tři stovky poboček. V některých lokalitách to bude znamenat přinejmenším diskomfort – například nutnost docházení či dojíždění na delší vzdálenost. Zatímco dosud musely mít obce s více než 2 500 obyvateli poštu v docházkové vzdálenosti dva kilometry, nově to budou kilometry tři.

Celou řadu služeb, jako je například odeslání dopisu, pohlednice či balíku, lze využívat bez toho, abyste museli chodit na pobočku České pošty. U některých dokonce nemusíte dojít dál než na práh svého domova. Bohužel stále existují i transakce, které se bez vaší osobní přítomnosti na poště neobejdou.

Posíláme obyčejný dopis

Kvůli odeslání dopisu už nemusíte hledat poštovní schránku, ani chodit na pobočku pošty. Česká pošta totiž nabízí službu Dopis Online, přes kterou můžete posílat klasické papírové dopisy kamkoli v rámci Česka i do vybraných evropských zemích. Stačí připravit dopis ve formátu PDF a služba zajistí jeho vytištění, vložení do obálky a odeslání adresátovi.

Začněte na stránce postaonline.cz/dopis-online, kde klepněte na tlačítko Vstup do aplikace. Na další stránce si můžete stáhnout šablony dopisů, pak pokračujte klepnutím na Založ dopis online. Následně se vás ujme průvodce, který vás provede celým procesem.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (2) Další článek: Preferujeme desktopy a stavíme si je sami. Víme, že jsme vymírající druh, ale máme pro to důvody (Podcast Živě)

Témata článku: , ,