Technologie | Rozšířená realita | HoloLens

Jak se dá využít HoloLens v praxi: aplikace MR Guide vytvoří holografické průvodce

Ruská firma Hologroup nedávno vypustila velmi zajímavý nástroj pro tvorbu vlastních holografických průvodců pro brýle rozšířené reality HoloLens. Jmenuje se MR Guide a dokážete v něm vytvořit propracované informativní prohlídky všeho druhu bez nutnosti programování. Vyjde vás to na necelých 1000 dolarů.

MR Guide totiž dovoluje přenést vaše nápady do reality přímo prostřednictvím uživatelského rozhraní HoloLens, bez nutnosti využívat nějaký další software. Jediné, co potřebujete, je prozatím dost drahou vývojářskou edici brýlí od Microsoftu, která sama o sobě stojí 3 tisíce dolarů.

Nyní tak můžou muzea, výstavy, showroomy a celá řada dalších míst doplňovat své prohlídky o digitální obsah, který si uživatelé sami zpřístupní při procházení prostřednictvím brýlí. Jak by to mohlo fungovat v praxi vám dobře znázorní video výše.

Zásadní překážku rozvoje si určitě sami domyslíte – když už si bude moci HoloLens dovolit vývojář, těžko se jich koupí hned celá sada i pro potřeby návštěvníků. Investice do vývoje a tvorby virtuálních prohlídek tedy předpokládá víru v to, že se rozšířená realita časem stane masově dostupným standardem.

Diskuze (1) Další článek: Apple chystá modernizaci sluchátek AirPods. Dostanou Siri a odolnost vůči vodě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,