Mobilní aplikace

Jak sdílet svou geografickou polohu v reálném čase. Aplikace, platformy, výhody, nevýhody

Pokud potřebujete s někým sdílet informaci o tom, kde se aktuálně nalézáte, pak můžete využít řadu různých řešení. Některá načrtneme v tomto článku.

Sílení geografické polohy s dalšími lidmi je užitečné v celé řadě případů. Typicky když se s někým chcete potkat v pavučině ulic. Minout nemůžeme ani bezpečnostní hledisko – jestliže například chodíte běhat nebo jezdíte na kole, je dobré, aby alespoň někdo věděl, kde jste (a v případě problémů mohl zavolat pomoc).

V kostce se dá říci, že možnost sdílet polohu dnes nabízí drtivá většina aplikací pro rychlou komunikaci. Nevýhodou bývá, že obě strany musejí používat stejnou platformu. Vedle toho však existuje možnost sdílet pozici prostřednictvím odkazu. Příjemci v takovém případě stačí webový prohlížeč.

Většina aplikací, které nabízejí sdílení informace o aktuálním místě, je určena pro chytré telefony, ale čím dál častěji to umí i chytré hodinky s vlastní 4G konektivitou a další specializovaná zařízení. Základní podmínky jsou tři: zařízení s GPS, přístup k internetu a aplikace.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (1) Další článek: Vy a počítač: Bez doplňků v prohlížeči se skoro nikdo neobejde, většině jich ale stačí málo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,