Zajeďte si natankovat co nejlevněji. S tímto trikem ve Waze uvidíte aktuální cenu paliva v okolí

Každý řidič jistě zažil situaci, kdy potřeboval natankovat, ale nevěděl, kde jsou nejbližší čerpací stanice, nebo kde může doplnit palivo nejlevněji. Ceny se totiž výrazně liší, a to i když jsou stanice někdy jen kousek od sebe. V tomto ohledu velmi potěší šikovná vychytávka z navigace Waze.

Ta se totiž naučila zobrazovat aktuální nabídku čerpacích stanic. Když si tedy neplánujete trasu, uvidíte po cestě čerpací stanice i s druhem paliv a jejich cenami, což se velmi hodí. Pokud nepotřebujete natankovat přímo po cestě, je možné v aplikaci jednotlivé tankovací stanice vyfiltrovat skrze vyhrazenou ikonku ve vyhledávání.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Čerpací stanice můžete snadno filtrovat, přičemž v seznamu i na mapě vidíte cenovou nabídku paliva.

Poté se vám zobrazí seznam těch nejbližších s nejvýhodnějšími cenami, abyste věděli, kam se vám nejvíce vyplatí zajet. Jednotlivé benzinové pumpy se vám dokonce s cenovkami označí i na mapě, abyste znali jejich poloho pro snazší nalezení. Na druhou stranu je třeba dodat, že ceny do aplikace nezadávají samotní provozovatelé stanic, ale samotní uživatelé, takže cena nemusí být vždy každý den zcela aktuální.

Samozřejmě informace o benzinových pumpách nabízí i další bezplatné mapové aplikace, jako Google Mapy, Apple Mapy, Mapy.cz nebo HERE WeGo. V případě verze od Googlu v některých zemích přebírá i ceny z Waze, ale mimo to přidá i informace o běžné vytíženosti v konkrétních časech a například i recenze. Ceny benzínu umí zobrazit i Mapy.cz.

Zbylé aplikace se liší jednak v počtu zobrazených stanic, dle kvality mapových podkladů a zobrazí většinou pouze telefonický kontakt, odkaz na web, případně fotografie od uživatelů.

Waze vás předem informuje i o kolonách:

Diskuze (29) Další článek: Pegasus nebyl jediný. Cizí iPhony špehoval další škodlivý software, sbíral protokoly hovorů

Témata článku: , , , , , , , Aplikace, Apple mapa, Čerpací stanice, Mapa, HERE WeGo, Google Mapa, Trik, Palivo, Stanice