Google | Mobilní aplikace

Jak rychle překopírovat psaný text do počítače? Pomůže Google Lens

Google Lens je šikovná služba, která pomůže s rozpoznáváním věcí okolo nás. Zvládne nejen knihy či nápisy, ale i květiny a známá místa. Nyní se naučila rozpoznat i ručně psaný text a dokonce jej poslat na počítač.

Samotné rozpoznávání textu není pro Google Lens až takovou novinko, zvládne ho delší dobu. To se může hodit třeba v cizině – zamíříte telefon s nainstalovanou aplikací na neznámý text a můžete si jej snadno nechat přeložit. Šikovná je i schopnost rozpoznat ručně psaný text, zde ale záleží na tom, jak moc dobře píšete – různé klikyháky mohou být problém.

0cb6bd34-f23f-441f-bee2-b093d6f0cdac27b673ed-3508-41db-99ae-ecf645eb558653b5b6e2-5487-4ee5-9210-98940fef4971 
Rozpoznávání funguje i v češtině, jen není 100% spolehlivé.

Nově ale umožňuje vybraný text odeslat na počítač, což se může hodit, pokud si děláte poznámky rukou (a píšete pěkně). Dokonce si většinou správně poradí i s českými slovy a diakritikou. Jedinou podmínkou je dle Googlu nutnost být přihlášený na telefonu a na počítači v Chromu pod stejným Google účtem. Novinka je dostupná již dnes, je ale postupně uvolňována pro uživatele s Androidem a později přijde i na iOS.

Některé telefony mají Lens integrované přímo v aplikaci fotoaparátu, kde stačí dlouze podržet prst na místě, které chcete rozpoznat. Samostatně je ke stažení skrze Google Play, na iOS se nachází v rámci aplikace Google, kterou stáhnete na App Store.

Jak funguje Google Lens?

Váš názor Další článek: Unibos Portable SSD ×4 Storage Box: otestovali jsme diskové šasi s Thunderboltem 3 od českého výrobce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,