Jak rozchodit Startup

Vladimír Michl: Potřeboval bych vědět, jak přinutit Windows 3.x, aby při zavádění systému spustily...
Vladimír Michl: Potřeboval bych vědět, jak přinutit Windows 3.x, aby při zavádění systému spustily programy ve skupině Startup. Pokouším se o to již dlouho, ale pořád se mi to nedaří.

Computer:Problém může mít dvě příčiny. Buď máte české Windows3.x a potom se vaše skupina pro spouštění aplikací při bootu Windows nejmenuje „Startup" ale „Spustit při startu". Některé anglické programy ovšem tento fakt nijak nerespektují, a pokud skupinu „Startup" nenaleznou, pak si ji samy vytvoří a některé své inicializace umístí do ní. To je jim ovšem málo platné bez dalších úprav. Pokud je toto vaše situace, zkuste přesunout všechny požadované soubory ze skupiny „Startup" do její počeštěné formy „Spustit při startu". Tím by měl být problém vyřešen. Pokud však ani to nepomůže, nebo na vašem počítači česká skupina „Spustit při startu" neexistuje, ať už proto, že ji někdo vymazal, nebo máte anglickou verzi Windows, pak je na řadě ověření druhé možné příčiny. Tou je poškození, nebo absence řádku StartUp v souboru PROGMAN.INI v sekci [Settings].

Tento řádek má syntaxi:

StartUp=název skupiny

Název skupiny je jméno, pod kterým figuruje tato skupina přímo ve Windows, ne tedy název jejího souboru s příponou GRP. Pokud tedy v PROGMAN.INI takový řádek nenajdete, doplňte jej a jako název skupiny doplňte „Startup", nebo jiné jméno skupiny, které požadujete. Nyní by se již měly při startu Windows spustit veškeré programy, které tato skupina obsahuje.

Váš názor Další článek: Softwarový gigant zakládá nové výzkumné centrum

Témata článku: , , , , ,