Fotografování | Tipy

Jak retušovat fotky na mobilu. Aplikace neumí všechno, ale co umí, umí skvěle a rychle

Pořídíte fotografii, která by mohla být perfektní, jen kdyby na ní nebyl ten jeden rušivý detail. Takový snímek nemusíte hned mazat, protože ať už se jedná o nějaký objekt, nebo nedokonalost tváře, s tímto problémem si hravě poradíte i na mobilu.

Neexistuje žádné základní pravidlo, které by určovalo, jak můžete své fotografie retušovat. Vše se odvíjí od toho, jaký typ snímku jste vyfotili, jaké má nedokonalosti a jakého výsledku chcete dosáhnout. Kvalitní retuš portrétu nemusí obnášet odstranění jen několika málo pupínků. Dá se pojmout komplexněji a v takovém případě bude její součástí mnoho procesů.

29575777-f718-4959-ab26-e5438f5bb12b

S profesionální retuší bude na mobilních platformách kříž. Obzvlášť pokud se má jednat o detailní vyhlazování. Ačkoli i to na mobilech provedete, na úpravy fotek na titulní strany magazínů je nutné sáhnout po desktopu. Na rychlé editace však mobil nebo tablet poslouží paradoxně lépe, protože se nemusíte zaobírat složitostmi.

Chytré algoritmy pracují rychle, dobře a často i automaticky. Ať už se hodláte chlubit portréty drahé polovičky při zapadajícím slunci nebo působivou architekturou bez elektrického vedení, odpadkových košů či tupě zírajících turistů.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: SpaceX chystá monstrum. Mechazilla bude chytat rakety vracející se z vesmíru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,