Jak provádět „čistý boot“?

Diskuze čtenářů k článku

Jednoduše  |  03. 01. 2005 18:19

vyřešeno!! Jak nato:
Jak na chybové hlášky chybí soubor vredir.vxd , dfs.vxd a msnp32.dll ??? Jednoduše
"Vsiml jsem si ze pri restartu W98 SE mi skace hlaska, za v system.ini chybi vnetsup.vxd, vredir.vxd, dfs.vxd, ndiswah.vxd. Nasledne to hodi ze chybi msnp.dll. "
Tento problém sem měl taky. Doposud jsem si Win98 vychvaloval, po "úklidové" instalaci Win98 SE mě ale lezli čerti po zádech, a to ještě byla moje první instalace sistému v životě. Jedná se oto: Po instalaci bylo vše O.K. Někde na netu sem četl, že problém způsobují soubory z Win XP, který chyby v SEéčku spustí. To nebyl můj případ, neboť jsem neměl síťovou katru. Tu jsem si ale o pár dní později nainstaloval a bylo to tady!! Přesně stejný, jako u všech ostatních. Než naběhl Win hlášky chybý vredir.vxd a dfs.vxd, po zmáčknutí libovolné klávesy nabíhal Win a házel chybí knihovna msnp32.dll možná nebude připojení Microsoft network. Jinak vše šlapalo bez problémů. Na netu jsem sehnal instalační balíček souboru vredir.vxd, nainstaloval. vredir byl vyřešen. současně jsem nainstaloval i soubory pro opravu chybných vypnutí Win(restarty a tuhnutí atd.) Zbívalo dfs.vxd a msnp32.dll. Zkoušel jsem msnp32 zkopírovat ztaženej z netu do určené složky a le to nepomáhalo. Vyřešil to až následující postup    :
Sežeňte si instalační CD Win XP.
- Vložte disk do CDrom a nechte spustit autorun
- Objeví se průvodce cedečkem, v seznamu možných výběrů zvolte vytvořit síťové připojení(průvodce vytvořením nového síťového připojení)
- Zvolte možnosti podle vašeho počítače(sdílení tiskáren,přístupu na net atd.)
- Začne se instalovat síťové připojení
- Jakmile se oběví hláška: Byl nalezen soubor msnp.dll,aktuální je v jiném jazyce, přejete si tento soubor zachovat?(doporučeno) ----->ZVOLTE NE!!!!
- přepíše se msnp32.dll(ten jsem měl staženej z netu a zkopírovanej na určený místo-což samo osobě nepomáhalo)
- pak vše startovalo o.k. zmizelo i dfs.vxd, šlape to bez problémů

net: záplata na špatné vypínaní win98: www.volny.cz/otakarmraz/swPomoc/download.html
     oprava vredir.vxd:        &n bsp;       hledejte v google "Vrdrupd"(myslím že Vrdrupd_exe,nebo      Vrdrupd.ex, nebo Vrdrupd_ex)
     soubor msnp32.dll:        &n bsp;       www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?msnp32

Jestli vám tento postup pomohl a vyřešil váš problém, stačí když mi napíšete děkovný mail na: maxell@email.cz . Rád sem zprostředkoval svou zkušenost za cenu 1 hodiny práce. peníze jako ostatní nechci.
 
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Švec  |  20. 04. 2001 18:49

A nejlepší jsou chytráci, kteří přesně vědí co pomůže a kterým se nikdy nestalo, že by hovňousy "vpořádku" "naběhli", ale pak byly jaksi padavé (i když ne hned při bootu). V takovém případě si myslím, že výše uvedený postup pomůže spíš než analyzování bootlogu ze kterého se nezjistí nic víc než, že se natáhlo pár set souborů.
Kromě toho si nemyslím, že zrovna Jiří Hlavenka coby majitel Computer Pressu a přilehlých firem má zapotřebí si přivydělávat stokorunu za pochybný článek zvláště pak když by si ji vyplácel jaksi ze "svého". Neříkám, že se tu neobjevují články pochybné kvality, ale tentokrát jsi přeci jen kapku ujel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiří Hlavenka  |  20. 04. 2001 18:49

Přátelé chytráci,
vždyť je to úplně jinak. Samozřejmě že tyto příspěvky nejsou míněny pro osoby, kteří dokáží programovat deseti prsty a naslepo a kteří dokáží z pohledu do logu Dr.Watsona určit diagnózu havárie
Jsou to články pro úplné začátečníky, kterým se musí dát postup takový, jakému jsou schopni porozumět a jaký jsou schopni na svém počítači při problémech krok za krokem opakovat. Což samozřejmě znamená, že se musí občas leccos zjednodušit a taky si být vědomý, že navržená cesta třeba není tou nejdokonalejší či dokonce vždy bezchybnou. Ale furt je to lepší než začátečníkovi neporadit nic, popřípadě mu dát radu kolega SelfMan, že má "analyzovat bootlog.txt", protože to nezvládne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
CMAN  |  20. 04. 2001 18:49

Opravdu si myslíte, že takový začínající uživatel by měl sám dělat takové věci? Hmm... Já bych mu spíš doporučil návštěvu u odborníků, nebo odborníka u nej. Nebo - požádat o pomoc někoho známého a zkušeného. Ne vždy je třeba platit odborníka (pokud by mě z toho chtěl někdo nařknout). Začátečník by takhle napáchal víc škody než užitku.
A k těm programátorům - zkuste se někdy podívat do konference o delphi (www.delphi.cz) - tam se taky najdou "perly", že až nechápu, jak k takovým postupům či snahám o ně mohl někdo dospět....

To ovšem nic nemění na tom, že si takovým článkem jen zvyšujete návštěvnost. Dělejte něco pořádného pro mnohem zkušenější, ano?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SelfMan  |  20. 04. 2001 18:49

Vec sa ma v tom, ze popisany sposob je zbytocne zdlhavy. Ovela rychlejsie je startovat pocitac s vytvorenim Bootlog.txt a ten analyzovat. Ked sa pocitac kusne, staci znova restartovat len cisto do dosu a prezriet si bootlog.txt pripadne bootlog.prv posledne zaznamy budu obsahovat potrebne informacie o tom, co sposobuje problemy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
CMAN  |  20. 04. 2001 18:49

No jo, ale tys nepochopil, že tady se platí za články, ne za dobré rady v nich. To co popisuješ, je notoricky známé, (ostatně to v tom článku taky), takže tady už dávno nemá cenu takovéhle články číst...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor