Mobilní aplikace | Návody

Jak přečíst platební kartu mobilem a k čemu je to dobré

Pokud vlastníte telefon s technologii NFC, můžete prostřednictvím aplikace pro Android zkusit načíst údaje ze své bezkontaktní karty. Vyzkoušíte si tak třeba, jak moc je náchylná k případnému RFID skimmingu.

Platit telefonem je dnes běžné – nahrajete kartu do mobilu a pak jej přiložíte k platebnímu terminálu. Telefon má však stejné možnosti jako zmíněný terminál. I vy pomocí něj tuto kartu můžete přečíst a zjistit z ní některé údaje.

Na Androidu poslouží třeba aplikace Credit Card Reader NFC (EMV).  1  Podobných služeb po zadání hesla „Card reader“ najdete víc, nicméně tahle má v poměru k počtu stažení (přes milion) i nejlepší hodnocení. Navíc jsou její zdrojové kódy k dispozici na GitHubu, kde si je může každý stáhnout a zkontrolovat.

image.png image.png

V případě aplikace, která umí přečíst údaje z vaší karty, není opatrnosti nikdy nazbyt. Budete-li experimentovat s podobnými aplikacemi, vždy dávejte velký pozor na to, jaká oprávnění požadují. Ačkoli přes NFC nelze načíst všechny údaje, které jsou nezbytné například k nakupování přes internet, je na místě opatrnost.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Jak načíst kartu.

Jaké informace získáte?

Placená verze aplikace nabízí antiskimmingový test.

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Vědci se snaží detekovat temnou hmotu ve hvězdokupách. Stále uniká a skrývá se

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,