Jak naložit se spamy a viry

9. června 2008
Ke stažení: stahujte efektivně a zdarma
Průměrně 85% e-mailových zpráv jsou spamy a viry, dokážete se proti nim bránit? Malým a střední firmám s vlastním mailserverem nabízíme unikátní řešení.

Odhalování spamu a virů v internetové poště je dnes už běžnou součástí webhostingových služeb. Problém ale nastává, jestliže firma využívá svůj vlastní poštovní server (např. Microsoft Exchange, Lotus Domino apod.) a nechce svou poštu stahovat od webhostingového poskytovatele. Musí pak realizovat své vlastní, obvykle dosti nákladné řešení, které bývá náročné jak na prostředky serveru, tak i na správu, nebo se smířit se zahlcením e-mailových schránek spamy.

Edrive hosting nyní přichází s další možností - novou unikátní službou poštovní brány, která je určena právě pro tyto situace.

Jedinečnost služby spočívá především v provozu pouze nad protokolem SMTP, díky čemuž nedochází k žádným ztrátám informací (např. skryté kopie apod.). Zprávy jsou na cílový server doručovány okamžitě po jejich kontrole, není tedy nutné je v pravidelných intervalech stahovat. Poštovní bránu je možné si představit jako jakýsi SMTP proxy server, tj. je na ni nasměrován primární MX záznam domény zákazníka a okamžitě po přefiltrování je validní pošta doručena na zvolený cílový server zákazníka.

edrivegw2.png

Spamy a viry jsou na serverech poštovní brány uchovány třicet dní ve speciální karanténě, která je pro uživatele dostupná prostřednictvím webového rozhraní zabezpečeného SSL šifrováním. Pro kontrolu je možné aktivovat zasílání pravidelného souhrnu s přehledem odfiltrovaných zpráv.

Servery umožňují SSL/TLS komunikaci zabezpečenou celosvětově uznávanými certifikáty, je tedy možné je využívat i v případě, že zákazník vyžaduje co nejvyšší míru soukromí. Samotné zprávy službou pouze procházejí a na serverech zůstává pouze spam a viry v karanténě.

Samotné zachytávání spamu a virů probíhá v několika krocích:

  1. Nejprve se ověří, že poštovní server odesílatele nepatří do seznamu kompromitovaných serverů a že je tedy od něj relativně bezpečné zprávu přijmout.
  2. Poté nastupují black a whitelisty, které definují výjimky ve spamových kontrolách.
  3. Volitelně je možné zapojit i greylisting, a to jak pro celou doménu, tak i výběrově pouze pro některé adresy.
  4. Pokud by zpráva obsahovala virus, je v tuto chvíli odstraněna.
  5. Heuristické antispamové algoritmy provedou kontrolu obsahu zprávy a vyhodnotí, jestli se jedná o spam a nebo o validní zprávu.
  6. Zprávy klasifikované jako spam jsou umístěny do karantény, zatímco ostatnízprávy okamžitě putují na cílový server.

Služba je spravována z webového rozhraní, kde zákazník zadá své platné e-mailové adresy pro zvýšení efektivity filtrování a kde se také v pravidelných intervalech vytváří a zobrazuje statistika zachycených spamů.

Jednoduchá konfigurace, nízká cena a vysoká úspěšnost odfiltrování nežádoucího obsahu (průměrně 90%) dělá z této unikátní služby produkt vhodný pro každou společnost, která se potýká s problémem nevyžádané pošty.

Více o službě a podmínkách provozu na http://www.edrive-hosting.cz/postovni-brana/

Další článek: Ke stažení: stahujte efektivně a zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,