Prohlížeče | Vivaldi | Razer

Jak jsme bez toho mohli žít? Prohlížeč Vivaldi mění podsvícení periferií podle barev webu

V segmentu webových prohlížečů sice existuje široká konkurence, nicméně je obtížné najít nějaký, který se výrazně odlišuje. Vývojáři aplikace Vivaldi nyní přišli se vskutku netradiční novinkou v podobě synchronizace podsvětlení hardwaru Razer Chroma s barvami webových stránek.

Kromě obvyklé várky oprav a vylepšení přináší Vivaldi ve verzi 2.5 jako jednu z novinek dynamickou synchronizaci s periferiemi Razer Chroma. Ty jsou vybaveny barevným podsvětlením, které prohlížeč dokáže měnit podle barev právě otevřené webové stránky. Například Facebook přepne osvětlení klávesnice s podporou technologie Chroma na modrou, zatímco YouTube ho změní na červenou.

To muselo dát příšernou práci...

Automatická změna barvy podsvětlení je ve výchozím stavu neaktivní. Uživatelé si mohou efekty zapnout po stažení nejnovější verze Vivaldi v nastavení v sekci Témata. Zde je nutné aktivovat zaškrtávací políčko Povolit integraci Razer Chroma a vybrat, která zařízení se mají synchronizovat.

Ze zkušeností uživatelů, kteří již měli možnost novinku vyzkoušet, vyplývá, že nejčastěji je podsvětlení hardwaru při prohlížení webu bílé. Přesto hodnotí novou funkci jako docela zajímavou „vychytávku“, rozšiřující schopnosti hardwarové řady Chroma.

„Tato jedinečná integrace s hardwarem Razer Chroma přidává k procházení stránek další rozměr,“ tvrdí generální ředitel Vivaldi Jon von Tetzchner. „Razer Chroma respektuje herní styl uživatele a jedinečné vyjádření individuality, a to je přirozené i pro Vivaldi.“

Nejen změna barev

I když to působí neobvykle, nejedná se o první integraci synchronizace barev spojenou s prohlížečem Vivaldi. V roce 2016 jeho autoři oznámili partnerství s Philipsem, které přineslo možnost měnit barvu žárovek Hue na základě jakékoli navštívené webové stránky.

Schopnost změny podsvícení klávesnice samozřejmě není jedinou novinkou. Vivaldi v poslední verzi 2.5 nabízí například možnost změny velikosti ikon rychlých voleb (Speed Dials) a nové způsoby práce s více kartami. Skupiny karet je nyní možné stohovat, zavřít, přesunout, znovu načíst nebo uložit do oblíbených.

Pokud si chcete výše zmíněné novinky vyzkoušet na vlastní oči, stáhněte si Vivaldi 2.5 z oficiálních stránek. Prohlížeč je k dispozici nejen pro Windows, ale i Mac a Linux, nicméně změna barev podsvícení funguje pouze pod Windows verze 7 a vyšší.

Diskuze (18) Další článek: Tři největší technologické pecky, které Google ještě letos pustí mezi lidi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,