Jak by mohly vypadat futuristické brýle od Googlu

Jak budou vypadat Google Glass? Půjde o zařízení, které zatím nemá obdoby a to nahrává designérům. Podívejte se na jeden z nejzajímavějších návrhů.

Dnes jsme vás informovali o projektu Google Glass, který má přinést rozšířenou realitu do každodenního života. Google vývoj brýlí oficiálně potvrdil a ven se dostaly i první fotografie návrhu výrobku.

google bryle koncept.png gogole bryle koncept.png gogole bryle koncept.png
Koncept podoby chytrých brýlí od Googlu

Caraces: Šlo by to i jinak

Myšlenka brýlí je jednoduchá a účelná. Zařízení bude mít neustálé připojení k internetu, díky čemuž vám na sklíčko před okem dokáže promítat veškeré potřebné informace, od zpráv ze sociálních sítí až po videohovory, fotografie, hudební skladby i cestu díky GPS navigaci. Ikonky se navíc objevují jen tehdy, kdy to opravdu potřebujete a zbytečně nezaclání ve výhledu.

01.jpg 02.jpg
03.jpg 04.jpg
Jak by mohly vypadat budoucí chytré brýle od Googlu podle CiccareseDesign
 

Business Insider se ale nespokojil s oficiálními návrhy a už při prvních zmínkách o vývoji informačních brýlí Googlu se obrátil se na designéra Federica Ciccarese, který pro deník vytvořil svůj vlastní koncept brýlí s názvem Google Vision.

05.jpg 06.jpg
07.jpg 08.jpg
Konstrukce se zapře o nos a ucho, kamera snímá okolí, na displeji se zobrazují různé informace.

Musíme přiznat, že se nám neoficiální návrh líbí mnohem více než model přímo od Googlu. Nejen, že má tenčí, luxusnější design, ale především nabízí velké sklíčko, které pojme hodně informací najednou. Jednostranné provedení však nemusí být patřičně stabilní a pohodlné.

Více obrázků konceptu najdete v oficiální galerii.

Diskuze (24) Další článek: Pastebin: už žádné vzkazy od hackerů

Témata článku: , , , , , , , ,