Apple | Windows | iTunes

iTunes sice končí, ale ve Windows bude tahle mrtvola strašit nadále

Apple na včerejší konferenci v rámci WWDC představil spoustu novinek, mezi kterými je i konec iTunes v nové verzi macOS. To rozdělil do tří aplikací – Apple Music, Podcasty a TV. Na Windows ale nezamíří ani jedna, tam staré iTunes zůstane.

Nový macOS Catalina přinese aktualizované aplikace Apple Music, Podcasts a TV, které převezmou většinu funkcí z iTunes. zbytek zamíří do dalších částí systému. iTunes jako takové zanikne a firma přitom na konferenci nespecifikovala, co se stane s verzí pro Windows.

Jak to ale nyní dle vyjádření Applu vypadá, uživatelé Windows nepocítí žádnou změnu a budou muset nadále používat iTunes, které je ale fakticky mrtvé. Není tak vůbec jasné, zda bude získávat nové funkce apod. Apple pouze ubezpečuje, že program bude i nadále podporovat.

Je tak očividné, že cupertinský gigant nemá žádné plány na větší zpřístupnění svých služeb i uživatelům na konkurenční platformě. Je silně nepravděpodobné, že by ke svým službám v dohledné době chystal například webovou verzi, která by mohla vysloužilý program alespoň částečně nahradit.

iTunes na Windows tak i nadále zůstane dostupné i v rámci Microsoft Store.

Jednou z chystaných služeb je i TV+, kterou Apple představil již dříve:

Zdroj: Thurrott

Diskuze (40) Další článek: Elena Cornaro Piscopia byla první ženou, která získala univerzitní titul Ph. D.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,