IT byznys: RedHat se připojil k projektu stodolarového notebooku

Game Over pro stovky zaměstnanců Electronic Arts * Nové nástroje firmy Symantec mají přímo konkurovat produktům Microsoftu * Bude to ostuda, pokud nedokážeme dále růst – říká firma Sun * Lenovo chystá notebooky třetí generace * Symantec přilákal bývalého viceprezidenta Oraclu * Jiří Kraval ve vedení D-Link ČR

RedHat součástí projektu stodolarového notebooku

Společnost RedHat se připojila k projektu stodolarového notebooku, o kterém se již delší dobu intenzivně hovoří. Jeho záměrem je dodat levný notebook především dětem v rozvojových zemích. Podle úterní zprávy plánuje společnost vést vývoj operačního systému pro zmíněné notebooky.

Zdroj: News.com

Game Over pro stovky zaměstnanců Electronic Arts

Společnost Electronic Arts, největší světový výrobce počítačových her, ve středu potvrdila zprávy o masivním propouštění. Firma se hodlá zbavit pěti procent svých pracovníků, propouštění se tak bude týkat přibližně 350 zaměstnanců.

Zajímavé je především to, že ohlášení tohoto kroku přichází den před zveřejněním firemních finančních výsledků za třetí čtvrtletí jejího fiskálního roku. Už na konci prosince přitom firma avizovala, že prázdninové prodeje podstatně zklamaly očekávání a že s největší pravděpodobností nedojde ke splnění plánu právě za zmíněné čtvrtletí.

Mluvčí firmy nicméně prohlásil, že propouštění nijak nesouvisí se špatnými prosincovými prodeji ani s finančními výsledky. Namísto toho jde údajně o krok směřující ke zvýšení efektivity společnosti a k lepšímu využívání firemních zdrojů.

Zdroj: News.com

Symantec bude novým produktem konkurovat Microsoftu

Společnost Symantec, známý dodavatel bezpečnostních řešení, oznámila plán přijít s novým produktem. Bude přímo konkurovat plánovaným bezpečnostním řešením společnosti Microsoft, připravovaným pod názvem Windows OneCare.

Software, prozatím s kódovým názvem Genesis, má být podle stávajícího plánu uvolněn do konce září letošního roku. Bude v sobě přitom integrovat jednotlivé dosavadní komponenty dodávané firmou Symantec: má však řešit nejen oblast bezpečnosti, ale také optimalizaci výkonu a zálohování.

Produkt bude prodáván formou předplatného, podmínkou bude minimálně jednoroční kontrakt. Podrobnosti o ceně prozatím nebyly upřesněny.

„Genesis nebude balíkem jednotlivých nástrojů, ale jedním komplexním integrovaným řešením dodávaným zákazníkovi jako služba,“ říká Tom Powledge, šéf produktového managementu firmy Symantec.

Zdroj: News.com

Sun: Hanba, pokud nedokážeme dále růst

Podle vyjádření šéfa firmy Sun Microsystems, Scotta McNealyho, by bylo velikou ostudou, kdyby Sun nedokázal využít všech svých dosavadních znalostí a potenciálu k tomu, aby se co nejdříve vrátil do období růstu, ziskovosti a obecně do černých čísel. McNealy se tímto prohlášením pokusil obnovit důvěru a optimismus analytiků Wall Streetu, kteří mají určité obavy o ziskovou budoucnost firmy.

McNealy se vyjádřil jasně: „Museli bychom se stydět, kdybychom nedokázali přetavit naše znalosti, naše intelektuální vlastnictví a naši uživatelskou základnu do růstu a do vydělávání peněz.“

Skutečnost je nicméně taková, že podobná prohlášení jsou u firmy Sun už pravidlem, přičemž realita bývá odlišná. Analytici to také firmě nezapomínají připomínat. „Tohle je již čtvrtý rok v řadě, kdy vaší prioritou je vydělat peníze. Je to také třetí rok v řadě, kdy vaší prioritou je růst. Ještě jste tyto priority ani jednou nenaplnili,“ nebral si zrovna servítky Toni Sacconaghi, analytik firmy Sanford C. Bernstein.

Zdroj: News.com

Jiří Kraval ve vedení D-Link ČR

Ing. Jiří Kraval (37) nastoupil na pozici Country Sales Manager ve společnosti D-Link ČR, kde bude zodpovědný za vedení pobočky, strategický rozvoj a komunikaci s významnými zákazníky.

Jiří Kraval získal rozsáhlé manažerské zkušenosti díky svému devítiletému působení ve společnosti Hewlett-Packard. Před příchodem do firmy D-Link pracoval dva roky jako Commercial Business Manager ve společnosti LG Electronics.

Počátkem roku 2006 došlo ve společnosti D-Link k organizačním změnám. Jejich součástí bylo vyčlenění organizačně samostatného regionu D-Link Eastern Europe s vedením v Polsku, sdružujícího veškerá národní zastoupení ve východní Evropě. Za D-Link Eastern Europe odpovídá Roman Napierala, který dříve působil v D-Link Polsko.

Zdroj: tisková zpráva

Lenovo chystá notebooky 3. generace

Čínská společnost Lenovo, o které snad už ani není třeba opakovat, že převzala divizi osobních počítačů od firmy IBM, o sobě dává slyšet stále více. Její poslední oznámení se týká přípravy tzv. notebooků 3. generace. Lenovo je tak v tomto okamžiku posledním výrobcem, který plánuje do svých notebooků integrovat vysokorychlostní mobilní data.

Firma Lenovo v úterý oznámila, že uzavřela dohodu s mobilním operátorem Vodafone: její podstatou je integrovat do počítačů Lenovo bezdrátové technologie, jako například GPRS. V budoucnosti se také plánuje použití technologie HSPDA (High-Speed Downlink Packet Access), která je podstatně rychlejší než dosavadní technologie.

Připomeňme pouze, že minulý týden oznámil uzavření obdobné dohody také další výrobce počítačů a notebooků – společnost Dell. Partnerem Dellu není přitom nikdo jiný než právě Vodafone.

Zdroj: News.com

Symantec přilákal bývalého viceprezidenta Oraclu

K velmi zajímavému personálnímu kroku dochází u společnosti Symantec. Firmě se totiž podařilo přilákat do svých řad Davida Thompsona, bývalého viceprezidenta a CIO firmy Oracle. Zajímavé také je, že před nástupem do Oraclu pracoval Thompson sedm let jako CIO ve firmě PeopleSoft, kterou pak spolkl právě Oracle.

Thompson bude v Symantecu zastávat také pozici CIO. Od pondělí je šéfem globálního týmu zodpovědného za vývoj enterprise architektur Symantecu, vnitřního podnikového systému, IT standardů a pravidel, a vůbec firemního bezpečnostního programu.

Zdroj: News.com

Váš názor Další článek: Autobusy online v Google Earth

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,